Sociální sítě
Nahoru

Christopher Morrison, ambasador Jacob´s Creek, sáhl po hodinkách TAG Heuer

Bystré oko portálu iLuxus odhalilo, co nosí jeden z nejuznávanějších australských someliérů. Znalec světových vín, Chris Morrison, při své poslední návštěvě Prahy zavítal do restaurace Bastion. Jeho zápěstí zdobily náramkové hodinky TAG Heuer Carrera v hnědé barvě čokolády. Ta se prý údajně hodí k červeným vínům Jacob´s Creek, a to hlavně blendu Cabernet Sauvignon. Samotné ocelové hodinky, postavené na základech automatického strojku ETA Valjoux 7750, potěší nejenom hnědým číselníkem, ale i dohněda laděnou lunetou a sladěným koženým řemínkem z teletiny.

Chris Morrison, který si své hodinky TAG Heuer pořídil v rodné Sydney, působí jako someliér již 15 let. Pracoval však v mnoha zemích světa – v Londýně po boku Sira Terance Conrana či na rodné půdě – v Sydney, v restauraci Guillaumeat Bennelong ve slavné Opeře. Tam působil 4 roky. V roce 2006 byl zvolen Someliérem roku „Good Food Guide“, což on sám považuje za jedno z nejvyšších ocenění, jaké se mu za svou profesní kariéru dostalo. Jeho styl komunikace dává důraz na srozumitelnost někdy matoucího jazyka vinařské terminologie.

V roce 2007 se Chris připojil k týmu Pernod Ricard a působil jako první ambasador na národní úrovni v oblasti vína. Roku 2011 byl jmenován mezinárodním ambasadorem pro prémiové značky vín. Chris spolupracuje s médii a také zaštiťuje vzdělávací program zacílený na zvýšení povědomí o vínech a vinařských regionech, a současně se zaměřuje na vedení řízených degustací, prohlubování znalostí o víně mezi veřejností. Chris popisuje svou funkci jako „práci, na kterou se po celou svou kariéru připravoval“.

Více z rubriky Celebrity

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.