Sociální sítě
Nahoru

Hýčkejte své tělo v chytrém domě

Lidé se už odnepaměti obklopovali služebnictvem. Ne proto, že byli jen zhýralí, ale především jim personál usnadňoval a zpříjemňoval život. Ruku na srdce – kdo z vás by si nepřál, abyste doma měli vždy uklizeno; když po ránu vstanete, abyste měli připraveno čerstvé pečivo a svoji oblíbenou kávu nebo čaj; když začne pršet, abyste měli jistotu, že jsou bezpečně zavřena všechna okna; když je nedostatek vláhy, abyste měli zavlaženou zahradu; když je naopak vláhy příliš, abyste měli včas posekanou trávu; když se spustí silný vítr, aby byly zataženy všechny venkovní markýzy a vytaženy žaluzie; nebo aby byl váš dům celkově v bezpečí, když nejste doma. Mnoho činností, o které se starali butleři, může vykonávat právě chytrá domácnost, ovládaná klidně na dálku!

Koncept chytré domácnosti přináší pomocí systému domácí automatizace jednoduché ovládání osvětlení a světelných scén, žaluzií, bezpečnostního systému, vytápění a chlazení, závěsů, bazénu, domácího zábavy, biometrického přístup, domácích spotřebičů a dalšího vybavení, které ve svém obydlí uživatel běžně používá.

Ovládání všech součástí a podsystémů stejně jednoduché, jako je dnes běžné použití mobilního telefonu či dálkového ovladače pro běžnou televizi. Intuitivní ovládání na dotykovém panelu umožňuje dokonalou kontrolu vašeho domova bez potřeby návodu k obsluze. Toto řešení eliminuje chaos vzniklý spoustou povalujících se různých ovladačů, zvyšuje životní styl rodiny, bezpečnost i pohodlí.

Představte si, že jediným stisknutím tlačítka před odchodem inteligentní domácnost zhasne světla, aktivuje bezpečnostní systém, vypne televizi a veškerá další audiovizuální vybavení, odpojí rizikové spotřebiče (varná konvice, žehlička, kulma) a zatáhne žaluzie. Navíc díky spojení inteligentní domácnosti s dalšími podsystémy, jakým je například topení, dochází k velké úspoře energie automaticky tím, že se ztlumí vytápění a vypnou světla a další vybavení v místnostech, které nemusí být v provozu. Tato úspora dosahuje až 30%.

Jeden z nespolehlivějších systému domácí automatizace na českém trhu je systém inHome AMX společnosti Insight Home, a.s., která působí ještě na Slovensku a v Rusku. Tento systém umí ovládat bazény, vířivky, vany, sauny, páry nebo polohovací postele. Vše máte přehledně dostupné například na Vašem iPadu.

Jen si představte, vracíte se s celou rodinou z hor. Po příletu nebo před příjezdem domů si můžete ze svého iPadu roztopit saunu na požadovanou teplotu, ohřejete vodu ve vířivce a ještě si můžete zapálit plynový krb. Jakmile dorazíte domů, můžete naplno využít připravené lázně. Díky ovládání audia a videa si můžete spustit tlumenou hudbu v sauně, nebo sledovat oblíbený seriál z vířivky, který se vám automaticky nahrál, když jste byli na horách – a samozřejmě s vynecháním reklam.

Kolikrát se vám stalo, že jste si začali napouštět vanu a někdo nečekaně přišel. Byli jste pak nepříjemně překvapeni, když voda přetekla. Nebo jste si vanu napustili, ale někdo zavolal, a když jste se ke koupeli vrátili, byla voda studená. To už se vám nikdy stát nemůže. Systém inHome umí napustit vanu zcela automaticky s tím, že udržuje vámi určenou teplotu. Navíc tento systém je možné instalovat na libovolnou vanu.

Není pak nic příjemnějšího, když se o víkendu probudíte tlumenou hudbou a pomalu se vytahujícími žaluziemi, kuchyně je provoněná čerstvě upečeným chlebem a horkou kávou a v koupelně vás čeká horká vana – samozřejmě vše v režii inHome.

 Systém inHome umí také ovládat polohovací postele, které jsou stále více populární. Lehnete-li si do postele a stisknete na iPadu váš oblíbený televizní program, zapne se automaticky televize, naladí vybraný kanál a postel se automaticky nastaví do polohy sledování televize. Kdo rád sleduje televizi v ložnici, často používá funkci „timer“, která po určitém čase televizi vypne. Systém inHome navíc umí po vypnutí televize upravit postel do polohy spánku, a tak máte jistotu svého pohodlí a klidu, i když u sledování televize usnete.

Pokud ještě váháte, zda si chytrý dům pořídit, přijďte se podívat do Centra inovacích pro technologie inteligentního bydlení (www.CITIB.eu) a vše si sami vyzkoušejte. Naleznete jej v Praze 4 a schůzku si můžete domluvit na telefonu +420 604 44 99 99 nebo na Rezidence@InsightHome.eu.

 Kontakt:

Insight Home, a.s.

Antala Staška 30/1565

140 00  Praha 4

Tel.: 604 44 99 99

www.InsightHome.eu

Rezidence@InsightHome.eu

Více z rubriky Bazény

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.