Sociální sítě
Nahoru

Kalendář Pirelli 2013 od McCurryho i s Petrou Němcovou

Bary a noční kluby, chudinské čtvrti a tržnice. Prostředí, do něhož jsou vepsány tisíce příběhů. Právě magické Rio de Janeiro se stalo kulisami, do nichž fotograf McCurry přivedl modelky zainteresované v nadacích, humanitárních projektech a nevládních organizacích k focení legendárního kalendáře Pirelli 2013. Nescházela mezi nimi ani Češka Petra Němcová.

Ve čtvrtek 13. prosince byla české veřejnosti představena již 40. edice kalendáře Pirelli pro rok 2013. Jeho tvůrce, Steve McCurry, jeden ze světově nejuznávanějších fotografů, zachycuje současnou společenskou a ekonomickou transformaci Brazílie. „Snažil jsem se zachytit Brazílii, její krajinu, hospodářství a kulturu spolu s lidským prvkem,“ říká McCurry.

Kalendář Pirelli 2013 obsahuje 34 barevných fotografií: 23 portrétů hereček a modelek, devět fotografií zobrazujících každodenní život a dvě fotografie tvořené pouze graffiti a nástěnnými malbami. Jedná se o evokaci oblíbeného uměleckého vyjádření, které přitáhlo McCurryho pozornost.

Kalendář představuje 11 modelek, hereček a zpěvaček: Brazilky Isabeli Fontana a Adrianu Lima, herečku Soniu Braga a zpěvačku Marisu Monte, italsko-egyptskou herečku Elisu Sednaoui, českou modelku Petru Němcovou, tuniskou modelku Hanau Ben Abdesslem, etiopskou modelku Liyau Kebede a americké modelky Karlie Kloss, Kyleighu Kuhn a Summer Rayne Oakes.

Jeden výtisk kalendáře Pirelli 2013 věnuje stejnojmenná italská firma do veřejné internetové aukce i v České republice, kde ji podpoří světová topmodelka Petra Němcová. Výtěžek z dražby získá Masarykův onkologický ústav, který peníze použije na nákup víceúčelového hrudního fantomu.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.