Sociální sítě
Nahoru

Obří kolo nad Dubají? Ano, už brzy

Už brzy, respektive v roce 2015, se návštěvníci jednoho z nejrychleji se rozvíjejících měst zřejmě dočkají nového obřího Ruského kola. Jeho konstrukce by měla započít už koncem jara tohoto roku, a to v lokaci pobřeží oblíbené Jumeirah Beach Residence. O tom, že plány jsou veliké svědčí i odhad návštěvnosti převyšující tři miliony lačných návštěvníků ročně! Dubai Eye by mělo navíc se svou výškou 210 metrů trumfnout americké plány na výstavbu největšího ruského kola na severním pobřeží Staten Island, jež je součástí města New York. Místní kolo by mělo měřit „pouhých“ 190 metrů a k jeho otevření by mělo dojít na Štědrý večer roku 2015. Pro zajímavost, zatím nejvyšší stavbou tohoto charakteru je 165 m vysoký Singapore Flyer.

 Návštěvníci Dubajského oka, jehož výstavba vyjde na 1 miliardu AED, budou moci z ptačí perspektivy obdivovat místní krásy, jako ikonický hotel Burj Al Arab ve tvaru vypnuté plachty, Palm Jumeirah nebo i nejvyšší budovu světa Burj Khalifa. Součástí konceptu Bluewaters Project bude také obchodní centrum, nová rezidenční oblast a s ní spojené služby a zábavní centra.

Více z rubriky Byty & Penthouse

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.