Sociální sítě
Nahoru

HAVLÍČKOVA PLAZA – REALITA UMĚNÍ

Pod názvem Havlíčkova Plaza Art Affair by dvorak sec contemporary je od 13. února dočasně otevřena historicky největší prodejní galerie, kde se na ploše 1300 m2 představuje více než 40 předních českých a slovenských umělců. Mladé začínající umělce doplňují zvučná jména jako David Černý, Petr Nikl, Jiří David, Petr Hayek a další.  Na své si přijdou milovníci a sběratelé obrazů, soch i světelných instalací, přičemž ceny děl se pohybují od deseti až po několik set tisíc korun.

Galerie sídlí v historické budově v ulici Havlíčkova 3 na Praze 1

Myšlenka prodejní galerie vznikla díky společnému úsilí přední pražské galerie Dvorak Sec Contemporary a developerské společnosti FIM Group, která dlouhodobě podporuje umění a je vlastníkem nově dokončeného projektu Havlíčkova Plaza. Ten se nachází v historickém středu města na adrese Havlíčkova 3, přímo naproti Masarykovu nádraží a jeho historie sahá až do roku 1845.

„V Itálii je moderní design a umění součástí každodenního života. Jsme rádi, že se můžeme o naše nadšení pro současné umění, architekturu a design podělit s ostatními. Spojení kvalitního výtvarného umění a luxusních realit je přirozené. Těší nás, že jsme součástí projektu, který přinese radost nejen zkušeným, ale i začínajícím sběratelům,“ říká Ilona Monferini Mančíková, obchodní a marketingová ředitelka společnosti FIM Group.

Díla Ivany Žirkové

Extravagance v podání Richarda Stipla

Díla Petra Nikla

Za výběr umělců a koncepci showroomu je zodpověná pražská galerie Dvorak Sec Contemporary. „V zahraničí je nákup realit a uměleckých děl neodmyslitelně spojen, výběr děl v prostoru ukazují na prestiž a vkus majitele. U nás tato tradice není historicky zakotvena, ale jsme rádi, že stále více úspěšných lidí přesouvá své hodnoty z garáže do prostor, které denně obývají. Na tyto klienty se soustředí jak FIM, tak galerie Dvorak Sec Contemporary, proto je pro obě strany spolupráce symbiotická,“  komentoval projekt Petr Šec z galerie Dvorak Sec Contemporary.

Díla Vladimira Skrepla a Jonathana Baldocka

Slavnosní otevření 13. února bylo úvodem k sérii podvečerních setkání příznivců současného umění. Veřejnosti budou prostory galerie otevřeny vždy každé úterý od 11:00 do 19:00 hodin.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.