Sociální sítě
Nahoru

Extreme Sailing Series má nového hodinářského partnera – Edox

Nebyla to pouze s vodou spjatá historie, která přivedla podnik Extreme Sailing Series brázdící celý svět se švýcarskou značkou Edox dohromady, ale hlavně její věhlas a úspěch, který už od roku 2008 sklízí s novou řadou Grand Ocean. Ta svými detaily koneckonců ze světa jachtingu čerpá a toho si ti nejlepší skippeři z celého světa, jež se sjíždějí v rámci šampionátů, právě váží. Koneckonců během regat a jednotlivých šlágů nesmějí využívat žádné další elektronická zařízení a se svými dlouhými dvanáctimetrovými jachtami z karbonu brázdí světová moře v těsné blízkosti pobřeží, kde dosahují rychlostí na pevnině odpovídající 65 km/h.

Extreme Sailing Series patří k velmi populárním ve své kategorii a oficiální video přenosy sdílí on-line více než milión diváků z celého světa, přičemž práva na televizní vysílání nabízí čtyři desítky televizních stanic z pěti kontinentů. Není tedy divu, že se slavná téměř 130letá značka ze švýcarského Les Geneves těší na následující tři roky, kdy bude s tímto jedinečným sportovním kláním spojována. Její přesýpací hodiny, které logo zvěčňuje, se tak budou objevovat na televizních obrazovkách milionu fanoušků, stejně jako dalších 33 000 aktivních přátel, které na sociální síti značka zatím má.

Jakousi první poklonou k tomuto partnerství jsou nové 48mm maskulinní hodinky zhotovené z oceli. Ta je v některých případech černěná povrchovou úpravou PVD, jež se stará i o vyšší odolnost proti oděrům. Uložený strojek, pocházející ze základů automatického kalibru ETA 2892-A2, je chráněn v pouzdře až do hloubky 300 m. Na číselníku pak nabízí chronograf s originálně zvýrazněnou a graficky posunutou stupnicí minutového sčítače, takže jej lze využívat i k odpočtu, což je nutné před zahájením regaty. Nechybí ani velké zobrazení data, které se hodí při výpočtu plánované cesty při překračování světových moří. Je přeci nutné připlout na tak důležitý závod včas.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.