Sociální sítě
Nahoru

Set unikátních tourbillonů Armin Strom v Praze

Popeleční středu letos manufaktura Armin Strom pojala poněkud po svém. Na místo začátku půstu uspořádala spolu s českým rodinným hodinářstvím H.Schediwy & Syn hostinu v pražské restauraci Bílkova 13 spojenou se setkáním sběratelů luxusních hodinek. Hlavním hřebem večera tak bylo představení čtveřice jedinečných náramkových hodinek Armin Tourbillon. Z původně plánované jediné sady, jejíž cena se po zvýšení DPH o jedno procento na přelomu roku blíží 13 milionům českých korun, nakonec vznikly sady čtyři, přičemž tři už byly prodány a dokonce i předány! Tu poslední bylo možné obdivovat právě v uzavřené a speciálně sezvané společnosti, ve které její charakterové vlastnosti a výrobní postupy nutné pro jejich vznik dopodrobna popsal přímo generální ředitel značky pan Serge Michel.

Každý model edice je prostě jedinečný. Jak jsme již psali, všechny sice spojuje stejný strojek s dvojicí pérovníku a tourbillonem, který dokáže pracovat až deset dní, nicméně jejich povrchová úprava se kus od kusu významně liší. Drahé kameny, keramika, skeletonizace, rytiny nebo využití oceli, titanu či růžového 18kt zlata na straně druhé – tím vším charakterizuje manufaktura čtyři hlavní elementy, kterými jsou oheň, voda, vzduch a země.

Petr Schediwy, hodinář a distributor značky Armin Strom, na chutnou večeři se speciálně sestaveným menu přizval také korunovaného ambasadora a významného českého tanečního mistra Vlastimila Harapese. Ten se s malou rodinou manufakturou započal spolupráci v době, kdy vystavovala své unikátní skeletony na staroměstské radnici v rámci výstavy Umění řemesla hodinářského oslavující 600 let pražského orloje.

Tourbillony, ve speciální dárkové kazetě však nevydržely celý večer. V jeho průběhu se přesunuly do speciálního trezorového boxu a za dozoru bezpečnostní služby byly převezeny do nedaleko umístěného střeženého trezoru. Ostatní hodinky z kolekcí Armin Strom, které samozřejmě na akci nechyběly, byly odvezeny také, a to přímo zástupcem značky, panem Svenem Krebsem. Ten se snažil vysvětlit každý detail manufakturně vyráběných strojků, kterých ročně ve švýcarském Bielu vznikne méně než jediný tisíc.

Po odvezení sběratelských klenotů do bezpečí mohla konečně začít i toliko očekávaná řízená degustace koňaků, kterými je pražský klub Bílkova 13 pověstný.  

Pokud patříte mezi zájemce o poslední set, stačí oslovit hodinářství H. Schediwy & Syn z Rychnova nad Kněžnou a připravit si zmíněnou částku. Vedení společnosti nám totiž potvrdilo, že více tourbillonu se stejnou dekorací rozhodně nevznikne. Ti, kteří po nich touží a nechtějí investovat do celého setu doporučujeme počkat na letošní basilejský veletrh. Strojek Calibre ATC11 bude totiž použit i v běžné povrchové úpravě, přičemž každý element by měl být limitován 50 kusy. Více informací však až po basilejském veletrhu.

Za fotografie děkujeme Jiřímu Čermákovi.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.