Sociální sítě
Nahoru

Ford vystavuje v Miláně designový nábytek a hodinky

Ford Motor Company se stane prvním výrobcem automobilů, který vystavuje na předním nábytkářském veletrhu Salone Internazionale del Mobile v italském Miláně. Předvede totiž speciální designovou kolekci obsahující křeslo, lampu a hodiny. Charakteristické výrazové prostředky designu značky se v ní setkávají s aktuálními trendy. Na vytvoření kolekce spolupracoval Ford Design Futuring Team, který vede Erika Tsubaki, s návrháři Fordu z celého světa. Předměty budou k vidění v expozici nazvané Ford Design Lounge.

Nové odstíny laku Burnished Glow a Tectonic Silver, uvedené v loňském roce, odrážejí trend decentního luxusu, prosazovaný prémiovými italskými módními značkami. Nový B-MAX ve výbavě Titanium má v interiéru látky inspirované klasickým krejčovstvím Savile Row. Designéři se při návrhu automobilových interiérů nechávají inspirovat nejrozmanitějšími zdroji od nábytku přes líčidla až po šperky.

Design Fordu je ovlivňován rovněž technickým vývojem a trendy na internetu včetně sociálních médií. Nový EcoSport dostane jako jeden z prvních vozů Ford prodávaných na evropském trhu rozhraní SYNC AppLink, umožňující ovládat aplikace v chytrých telefonech hlasem prostřednictvím komunikačního systému SYNC.

Fordem navržená lampa vystavovaná v Miláně používá LED diody z vnějšího i vnitřního osvětlení vozů Ford a má stejnou povrchovou úpravu jako díly v interiérech automobilů této značky. Tvar lampy i elegantního křesla je inspirovaný typickou lichoběžníkovou maskou. Oba kusy nábytku jsou čalouněny luxusní kůží Bridge of Weir, kterou lze nalézt i v nejvyšších úrovní výbavy vozů Ford. Hodiny Ford Design představují ukázku luxusního designu odvozeného od vzhledu ukazatelů v přístrojových panelech současných Fordů.

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.