Sociální sítě
Nahoru

Oblíbený magazín 21. STOLETÍ slaví deset let na trhu

Vlajková loď českého vydavatelství RF Hobby, populární měsíčník o vědě a technice, slaví své jubileum – 10 let na českém trhu. Za tuto dobu stihl vydat 120 čísel s více než 12 tisíci stranami. Časopis si rychle po svém uvedení na trh v dubnu 2003 získal oblibu mezi laickou i odbornou veřejností a stal se nejčtenějším magazínem o vědě a technice u nás. Významně přispěl k popularizaci řady vědeckých oborů a nastartoval rozvoj dalších populárně-naučných časopisů – jen pod hlavičkou 21. století začaly postupně vycházet časopisy Extra (2004), Junior (2006), Panorama (2009) a Mozkovna (2010). Časopis provozuje i oblíbené webové stránky www.21stoleti.cz a díky obrovskému úspěchu byl původní český koncept převzat v roce 2004 do Maďarska a v roce 2007 i do Polska, kde stále vychází.

Po celou dobu své existence časopis úzce spolupracuje s Akademií věd ČR. Šestým rokem se podílí na oceňování nejlepších mladých vědců, během něhož je vybranému vědci udělována Cena časopisu 21. století spojená s prémií 100 000 Kč. Jako mediální partner se pravidelně účastní populárního festivalu Týden vědy a techniky. V roce 2011 udělila Akademie věd ČR magazínu 1. místo v soutěži zaměřené na popularizaci vědy SCIAP v kategorii periodikum.

21. století se podílí také na rozhlasových pořadech. Již šestým rokem běží pořad Světem vědy a techniky s 21. stoletím, který vysílá Český rozhlas Praha v rámci pravidelného Kolotoče. 21. století až do ukončení jejího vysílání spolupracovalo i se stanicí Leonardo.

Více z rubriky Hi-end audio

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.