Sociální sítě
Nahoru

Nostalgické setkání pod hlavičkou iLuxus

Další setkání příznivců hodinek, tentokráte však leteckých, se konalo v tématické restauraci Wings Club na pražských Vinohradech. Portálu iLuxus se zde podařilo propojit zájmy tradiční americko-švýcarské hodinářské značky Hamilton s předním českým magazínem o zbraních a s nimi spojeným životním stylem. Právě měsíčník Zbraně & náboje, který reprezentoval přímo šéfredaktor pan Petr Kučera, se tématice armádní časomíry na svých stránkách aktivně věnuje už od roku 2006 a během jeho historie poodkryl roušku tajemna mnoha hodinářských veličin, v jejichž historiích vyhledává propojení s armádou, potápěči a nebo právě piloty.

Na akci nechyběl ani pan Miroslav Petrů, který se leteckou tématickou zaobírá celý život a část jeho sbírky je možné obdivovat v rámci stálé expozice. Na stěnách zde nechybí lodní hodiny, letecké vrtule či další dobové předměty, kterým dominují i hodinářské skvosty z kokpitů bojových letounů. Historii náramkových hodinek zde zastupují značky Doxa, Hamilton či Bulova doplněné sběratelskými raritkami od značky Jaeger, dnes známé jako Jaeger-LeCoultre, nebo třeba Lemania.

Aktuální kolekci hodinek Hamilton osobně prezentoval všem příchozím pan Jan Valenta, který značku, pod hlavičkou slavné společnosti Carollinum, zastupuje. V té se o své slovo hlásily jak legendární hodinky Ventura, tak mnoho leteckých chronografů Khaki, Jazzmaster i Flight Timer, které Hamilton vyvinul přímo ve spolupráci s leteckou záchrannou službou Air Zermatt.  

Na dalším setkání, které bude rozhodně méně komorní, již samozřejmě pracujeme, stejně jako na dalších hodinářských značkách, kterým pomáháme najít si cestu do České republiky a představit je veřejnosti. Už brzy se tedy mnozí hodinářští aficionados dočkají nových jedinečných značek. Zatím prozraďme jen skutečnost, že i v Americe vyráběné hodinky mohou být luxusní a rozhodně umí potěšit.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.