Sociální sítě
Nahoru

Patek Philippe dopřává vyvoleným

Pokud patříte mezi sběratele hodinek ženevské manufaktury Patek Philippe a vaše sbírka již čítá několik komplikovaných modelů, pak máte šanci stát se jedním ze zákazníků nového provedení asi nejzajímavějších náramkových hodinek současné produkce značky. Pod jménem Sky Moon Tourbillon Ref 6002G si totiž brzy rozšíří nabídku vskutku jedinečný model, který bude doprovázet cenovka 1,2 milionů dolarů, tedy zhruba 24 milionů korun.

Jak vyplývá z předešlých vět, cena rozhodně není jediným měřítkem, které zajistí přístup k hodinkám. O ty je už nyní veliký zájem a dle našich informací se ihned po jejich představení ozvalo několik sběratelů z Anglie, Francie, Spojených států a samozřejmě i z Číny, která i přes to, že poněkud zastavila svůj ekonomický růst, disponuje stále velkým množstvím bonitních sběratelů evropského umění, mezi které hodinky rozhodně patří.

Hodinky Sky Moon Tourbillon Ref 6002G jsou v současné době nejsložitějším modelem značky. Na dvou číselnících tak nabízejí 12 komplikací, mezi kterými nechybí věčný kalendář se zobrazením měsíčních fází, minutová repetice, tourbillon a nebo hvězdný disk zobrazující reálné rozmístění hvězd v nadhlavníku.

Nová podoba modelu doslova uhrane rytinami, které nejenom, že zdobí 42,8 mm veliké a 16,25 mm vysoké pouzdro z bílého osmnácti karátového zlata, ale také korunky a šoupátko repetice! Modrý smaltovaný číselník pak kombinuje dvě tradiční technologie champlevé a cloisonné, výsledkem čehož je neuvěřitelně svůdný vzhled.

Dodejme jen, že strojek s manuálním nátahem využívá patentované technologie značky s moderní materiály na bázi křemíku. Uvnitř krásného pouzdra tak pracuje 686 součástek a ročně údajně vznikne maximálně pět exemplářů. Pokud vás tedy model zlákal, neváhejte se informovat v pražském klenotnictví Carollinum, kde rádi poradí, jak se k takto komplikovaným hodinkám v budoucnu dostat.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.