Sociální sítě
Nahoru

Po stopách značky Barrett

Italská značka obuvi Barrett existuje téměř sto let. Její příběh začal už v roce 1917, kdy zakladatel značky John Richardson Barrett vyrazil do Itálie. Během výletu do sluncem prohřáté země potřeboval Angličan nový pár obuvi, který by lépe odpovídal teplému italskému počasí. Proto Barrett oslovil slavného obuvníka, jenž měl dobrou pověst ve městě Parmě. Tato návštěva obuvnické dílny byla začátkem dlouhé a úspěšné spolupráce dvou talentů. Boty Barrett rychle získaly popularitu v celé Itálii. Hromadná výroba trvala dlouhá léta. Přitom kvalita těšila zákazníky s každou novou sérií více a více. Postupem času dávali bohatí italští muži přednost právě této značce a pánská kolekce bot Barrett se stala nenahraditelným doplňkem elegánů.

Pouze začátek druhé světové války způsobil prudký pokles a později dokonce úplné ukončení výroby luxusní obuvi. Během války se pod značkou Barrett vyráběla vojenská obuv pro armádu. Hned po ukončení války se však značka znovu vrátila na italský trh a začala těšit zákazníky novými kolekcemi.

Dnes je obuv Barrett jednou z nejstarších a nejprestižnějších v celé Itálii. Ročně továrna vyrobí kolem 100 000 párů. Jedinečnost této značky spočívá v tom, že všechna produkce je obuv ruční výroby, pro níž se používají nejlepší technologie a nejkvalitnější materiály. Boty Barrett jsou elegantní a většinou klasické, ale nikoli nudné. Navštivte obchod Alto Livello na adrese Kostečná 122/5 v centru Prahy (50 metru od Pařížské ul.), kupte obuv Barrett a darujte si pocit výjimečnosti a jedinečnosti, vždyť poslání designérů Barrett je vytvoření obuvi, která nezdůrazňuje jen statut jejího majitele, ale také podporuje jeho sebevyjádření.

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.