Sociální sítě
Nahoru

Léto a jahodové Daiquiri jdou ruku v ruce

Léto je časem odměn. Jezdíme na dovolenou, jsme uvolněnější, s grilovačkami na terasách a zahradách jako by se roztrhl pytel. A tam, kde se něco slaví, si dopřejeme co možná nejlepší jídlo a pití. Možná právě vy budete pro své přátelé organizovat malou zahradní party, anebo patříte mezi pozvané a rádi byste přinesli něco opravdu speciálního. Jistě souhlasíte, že bez pořádného drinku to není ono. Zkuste náš žhavý letní tip – osvěžující jahodové Daiquiri, které polahodí oku a bude přímo rájem pro Vaše chuťové pohárky! Základem koktejlu je totiž jeden z nejlepších kubánských rumů na světě – Havana Club Añejo 7 Años.

Jahodové Daiquiri

4 cl Havana Club Añejo 7 Años

1 cl čerstvé limetkové šťávy

0,5 cl cukrového sirupu

2 cl jahodového sirupu

2 čerstvé jahody

ledová tříšť

Poměr limetkové šťávy a cukrového sirupu upravíme podle toho, jak zralé a sladké jsou čerstvé jahody. Všechny suroviny vlijeme do mixéru, přidáme jednu jahodu a drcený led. Množství ledu odměříme sklenkou, ve které budeme nápoj podávat. Mixujeme dostatečně dlouho, aby v ledu nezůstaly žádné znatelné kousky ledu nebo ovoce. Nápoj přelijeme do vychlazené koktejlové sklenky a ozdobíme jahodou.

Rum Havana Club Añejo 7 Años, který je základem koktejlu, nezapomeňte ochutnat také čistý. Znalci uvádějí, že představuje skutečnou chuť Kuby. Na první pohled Vás upoutá oslnivá barva mahagonového odstínu, dokonale doplněná vůní vanilky, kakaa, nasládlého tabáku a šťavnatého tropického ovoce. Harmonické vyvážení dává vyniknout svému původu, tedy cukrové třtině.

Tento rum zraje poctivých sedm let ve vybraných dubových sudech. Tím získá ten správný charakter – mahagonovou barvu a mohutné aroma. Tato technika prošla mnohými generacemi, které ji postupně dovedly k dokonalosti. Kvalitu rumu oceňují nejen gurmáni z celého světa, ale dokonce odborníci. O tom svědčí slušná sbírka ocenění a medailí udělených rumu Havana Club Añejo 7 Años na mnoha soutěžích. Jako vítězný rum kategorie tmavých rumů ho například na základě slepé degustace označili porotci soutěže The Rum Masters, a to hned dva roky po sobě – v letošním roce, stejně jako v roce 2012. Značka se ale může pyšnit dalšími dvěma zlatými, dvěma bronzovými a jednou stříbrnou medailí ze světových soutěží posledních let. A kdo by nechtěl takového šampiona mezi rumy dopřát svým chuťovým buňkám?

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.