Sociální sítě
Nahoru

S francouzským šarmem

Společnost PLAS v současnosti rozšiřuje svoji působnost a kromě tradiční výroby systémů ochrany proti slunečním paprskům se ve větší míře zaměřuje na design interiérů. V portfoliu firmy jsou již tradičně prvky, které musí dokonale splynout s ostatními prvky interiéru a vhodně ho doplňovat či kombinovat. Ať už to jsou moderní žaluzie, nádherné římské rolety, elegantní japonské látkové stěny, decentní plisé či praktická zastínění střešních oken. Nově uvádí společnost PLAS na náš trh unikátní systém luxusních textilií věhlasné francouzské firmy Dickson. Kvalita těchto „inteligentních“ látek, které se vyrábějí poblíž města Lille v široké paletě barevností i vzorů, dosahuje v oblasti technického textilu naprostého vrcholu. Exkluzivní materiály od společnosti Dickson jsou ideální na výrobu závěsů, rolet, přehozů i čalounění křesel, sedacích souprav a polštářů. Dickson navíc vyrábí textilie v jednotlivých sériích tak, aby k sobě navzájem ladily. Jednotlivé části kolekcí je možné výborně kombinovat, a interiérovým návrhářům tak dávají možnost vytvořit dokonale harmonický prostor. Díky technologickému zpracování mají textilní materiály firmy Dickson z kolekce Indoor Contract Fabrics naprosto jedinečnou vlastnost. Jsou velmi rezistentní vůči vysokým teplotám a odolávají ohni při případných požárech. Tyto látky byly speciálně navržené pro interiéry domů, bytů a hotelů. Přes své působivé technické vlastnosti je kolekce textilií vysoce elegantní, plná bohaté textury a francouzského šarmu. Typově kolekce obsahuje látky tkané různými způsoby o různé síle, od těch nejtenčích jako závoj pro nevěstu až po těžké materiály vhodné na výrobu závěsů pro zatemnění. Jednotlivé části kolekce látek Indoor Contract Fabrics, které do svého sortimentu zavádí firma PLAS, byly inspirovány pulzujícími čtvrtěmi světových metropolí, jež údávají nejmodernější trendy nejen v současném designu. Vibrující barevné odstíny včetně růžové, fialové, oranžové i hráškově zelené přináší část kolekce nazvaná podle čtvrti Prado v Madridu. Široký dvojbarevný proužek v osmi různých odstínech se skrývá pod jménem newyorské čtvrti Tribeca. Žakárové tkaniny s vertikálními proužky, které jsou ve skutečnosti vytvořené z malých lístků, se jmenují po čtvrti Kowloon v Hongkongu. Jiný typ tkaní a barev pak přinášejí části kolekce pojmenované po pařížské čtvrti Saint-Germain, římské Navoně či Soho v Londýně.

Více z rubriky Bazény

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.