Sociální sítě
Nahoru

Hra na zimní greeny povolena

Zdálo by se, že zima je v tuzemsku nepřítelem golfistů číslo jedna. Zdání ovšem klame. I v našich podmínkách se dá totiž hrát venku, od toho tu koneckonců jsou tzv. zimní greeny. Hřišť, která nabízejí tuto službu je po České republice hned několik, mezi ně patří také Golf Resort Darovanský dvůr. Právě v Darovanském dvoře jsme se zastavili, abychom zjistili podrobnější informace o tomto způsobu golfové hry.

Když nemrzne a greeny nejsou poškozené ani rozmočené, tak se na většině tuzemských hřišť hraje na greenech letních. V tomto případě není nutné dělat radikální změny, rozhodující slovo má ale samozřejmě greenkeeper. Ten určuje, kdy a kde se může hrát. V případě Darovanského dvora má greenkeeper celkem usnadněnou práci při rozhodování. Letní greeny tam totiž využívají po většinu období v roce. Hřiště leží v klimaticky příznivé oblasti 290 m n.m a greeny jsou založené podle US PGA normy a hřiště. Pokud ale je den nebo část dne, kdy je tráva zmrzlá, tak se na tyto letní greeny nesmí ani vstoupit, po botách tam totiž zůstávají ošklivé spálené stopy. Proto se vyvrtávají jamky před greenem na fairwayi. Poté se hraje pouze na délku hole k jamce a tím je jamka dohrána. Znáte to, přijdete po hře do klubovny, počasí zrovna nebylo ideální a domů se ještě nechce. Mnohé golfové resorty už pochopily, že je nutné nabídnout klientům vhodný prostor pro relaxování, odpočinek, nebo příjemnou regeneraci. Solárko, vířivá vana, nebo sauna je k mání u více hřišť v České republice, pravým rájem pro odpočinku chtivé je ale nově otevřené designové wellness centrum – Vitální svět v Darovanském dvoře u Plzně. Magický prostor, vybudovaný v antickém stylu na více než 300m2 a zdobeném mozaikami, mramorem či nefritovým obkladem s antickými reliéfy. Pokud si opravdu vyčleníte čas, tak tam naleznete různé druhy relaxačních procedur, koupelí a inhalací. To vše je působivě umocněné kouzelnou hrou vůní, hudby a světel. Proč jsme se do toho pustili? No je to jednoduché, chceme prostě nastavit nový standard ve vnímání wellnessu, říká JUDr. Josef Sinkule majitel resortu a dodává, že nejenom whirlpool s masážními tryskami a vodou prozářenou jiskřivým světlem, ale také bylinková inhalace s přírodními motivy a vůní levandule či heřmánku, kruhová Kneippová koupel se střídavě teplou a studenou vodou, tradiční římská pára nebo působivá ledová studna s homolí třpytivé ledové tříště jistě potěší nejednoho unaveného golfistu. A cena? Můžete se dvě hodiny regenerovat za přijatelných 450 korun.

Více z rubriky Fit

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.