Sociální sítě
Nahoru

Zelená vlna na silnicích – Jameson Bus je zpět

Pokud patříte mezi milovníky irské whiskey, tak máme pro vás hned dvě skvělé zprávy! Stejně jako v loňském roce se zelený autobus Jameson vrací na české silnice a do českých měst, aby šířil slávu Johna Jamesona a jeho whiskey. Třikrát destilovaná a výjimečně jemná – taková je pravá irská whiskey Jameson a právě v Jameson Busu bude mít každý jedinečnou příležitost dozvědět se víc o její výrobě a v neposlední řadě ochutnat jedinečné produkty značky Jameson! Jednou z prvních zastávek bude parkoviště před barem Top Gear, ve kterém se již tento týden koná párty magazínu Top Cars. A další zastávky? Ty budou ve všech dalších českých městech, a to v termínu od 1. do 12. října, přičemž vstup je zcela zdarma – nutná je jen registrace na facebooku.

Jameson Bus navíc rozhodně jen tak nikdo nepřehlédne, už kvůli jeho zelenému zevnějšku. Určitě ale stojí za to vidět i zcela netypický interiér, kde zapomenete na to, že jste v autobusu. Je totiž rozdělený na tři samostatné prostory, kde se postupně seznámíte s podstatou výroby whiskey Jameson a zažijete působivou řízenou degustaci pod vedením těch Jameson nejpovolanějších. A jak taková návštěva Jameson Busu probíhá? Samotná prezentace je rozdělena do tří částí, z nichž každá má své místo v autobusu. Hned v úvodu vás čeká sklenka Jameson Irish whiskey na přivítanou a vzápětí se dozvíte, co vás čeká v pětačtyřicetiminutovém setkání. Poté se přesunete do tzv. Tripple Distillation Room, což je vlastně malý přednáškový sál, který je vybaven degustačními sedadly a párem plazmových obrazovek. Zde se odehraje edukační část návštěvy. Dozvíte se více o třístupňové destilaci a o vlivu sudů různého původu na výsledky zrání. Prezentace se koná v malých skupinách, neboť počet je limitován právě počtem sedadel v degustační místnosti. Naši Jameson guru vám představí portfolio značky Jameson, jehož vrcholem jsou tzv. reserves. Hosté ochutnají nejnovější přírůstek do Jameson rodiny – Jameson Select Reserve, ověří si vliv tzv. panenských sudů na vůni a chuť Jameson Gold Reserve a samozřejmostí je klasická varianta Jameson, která vábí svou medově-oříškovou jemnou chutí. Na závěr se dostaneme o patro výš, do J Baru, kde si budete moci vychutnat nejen Jameson Irish whiskey podávanou stejně tak jako v Irsku, tedy s kapkou vody, ale i populární míchané nápoje na její bázi. Jameson Bus můžete potkat v Praze, Brně, Hradci Králové, Pardubicích, Olomouci, Ostravě, Velkých Karlovicích, Jihlavě, Ústí nad Labem, Plzni nebo Českých Budějovicích od 1. do 12. října 2013.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.