Sociální sítě
Nahoru

Skvostný návrat ke kořenům: Nikon Df

Dnes byl v pražské luxusní restauraci Oblaca slavnostně představen jedinečný fotoaparát Nikon Df. Jeho puristický design byl inspirovaným ikonami fotografické techniky Nikon z období filmových fotoaparátů a technologiemi přejatými z nejmodernějších profesionálních modelů vyjadřuje zaujetí fotografií ve formě i funkci. Přístroj vytváří vlastní kategorii fotoaparátů a jeho retro styl je v porovnání s uniformitou moderních digitálních jednookých zrcadlovek zcela jedinečný. Přístroj je vybaven stejným obrazovým snímačem jako vlajková loď zrcadlovek Nikon, model D4, a nabízí proto nekompromisní dynamický rozsah a fenomenální citlivost k působení světla: jde o nejlehčí ze současných fotoaparátů Nikon formátu FX, který současně nabízí odolnou konstrukci a spolehlivý provoz, jaké lze očekávat od špičkových fotoaparátů Nikon. Fotoaparát Nikon Df je perfektní pro puristy v oblasti fotografické techniky i příznivce dokonalého designu a zaujme srdce i mysl fotografů, kteří mají rádi své umění i svůj fotoaparát.

Srdcem fotoaparátu Df, který vyjde na 71 990 Kč, je stejný obrazový snímač CMOS formátu FX s 16,2 milionu pixelů a systém zpracování obrazu EXPEED 3, jaké lze nalézt i ve vlajkové lodi profesionálních fotoaparátů Nikon, přístroji D4. Tato výkonná kombinace profesionálních technologií zaručuje fotoaparátu Df vynikající integritu obrazu v širokém rozmezí světelných podmínek. Snímky se vyznačují věrnými, dobře nasycenými barvami a přirozenou prostorovou hloubkou, a to i při použití vysokých citlivostí ISO sahajících při použití rozšířeného rozsahu až k fenomenální hodnotě ISO 204 800 (ekvivalentní hodnota).

Více z rubriky Hi-end video

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.