Sociální sítě
Nahoru

Luxusní hodinky Zannetti v Praze

Právě dnes byly vůbec poprvé otevřeny dveře nového obchodu Hodinářství Bechyně na Václavském náměstí 10. Právě exkluzivní prostory, kde kdysi vábili chuťové buňky Kratochvílovci, jsou dnes předurčeny milovníkům luxusních hodinek, jako je Rolex, Tudor, Longines, Certina nebo právě italská značka Zannetti. Ta je zde nabízená vskutku exkluzivně, neboť po celém světě má jen 40 prodejních míst, z čehož vlastní butiky vlastní v Římě, Maskatu a Šanghaji. Roční produkce hodinek Zannetti se pohybuje mírně nad hranicí 500 kusů, přičemž všechny spojují charakteristické znaky, jako je ruční práce na číselníku, který je dotvářen smalty, rytinami, giloší nebo dalšími druhy dekorací. Těch má pan Riccardo Zannetti ve svém italském ateliéru více než 3000! Při výrobě hodinek na zakázku tak dokáže čerpat inspiraci z knihy i samotný zákazník. Byli to právě zákazníci, kdo si u italského umělce vyprosili speciální edice s vlky na číselníku. Následovat budou také další zvířata, přičemž po hodinkách Piranha přijdou na řadu hodinky klanící hold roku hada. Práce však nespočívá jen v designu číselníku. Speciální pouzdra z titanu a oceli mají nevšední tvar a do budoucna budou dotvářeny novými druhy dekorací. Stejná myšlenka provází i ručky, které se brzy dočkají červené luminiscence a někteří zákazníci i uložených rubínů v jejich ploše. Pražský obchod Hodinářství Bechyně rozšířilo na dvě desítky hodinek, jejichž kolekci dotváří i unikátní manžetové knoflíčky a do budoucna je připravená i kolekce ojedinělých klenotů, o kterých informoval i přední český magazín Top Class. Pan Zannetti totiž není ve světě horologie žádným nováčkem, důkazem je nejenom velké množství spokojených zákazníků, a to i z dob, kdy tvořil design pro věhlasné značky, ale také skutečnost, že knihu o jeho životě lze objevit i v knihovně muzea Patek Philippe v Ženevě.

Více z rubriky Butiky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.