Sociální sítě
Nahoru

Bydlení v Praze, které voní po víně a čokoládě

Jen málokterá pražská rezidenční čtvrť má tak silnou atmosféru jako Vinohrady. Historie tu dýchá z každého domu, parku i chodníku. Uprostřed této osobité části Prahy vyrostla Rezidence Korunní. Nové bytové domy nabízí luxusní bydlení v centru metropole, klid a soukromí.

Pojďme se ale od Rezidence Korunní projít do okolí. Královské Vinohrady se staly součástí Prahy až v roce 1922. Do té doby byly předměstím Velké Prahy a už podle názvu je jasné, k jakému účelu zdejší kopce sloužily.

V první polovině dvacátého století na Vinohradech prosperovala továrna na čokoládu Orion. Rezidence Korunní stojí právě v místech bývalé továrny, genius loci připomíná například zastávka hromadné dopravy Orionka, dřevěná plastika nebo výmalba recepce rezidence.

Vinohrady jsou také ideálním místem pro trávení volných nedělních odpolední. Oblíbeným cílem procházky je například Žižkovský vysílač, který leží na hranici Vinohrad se Žižkovem, a díky svým 216 metrům dominuje i výhledu z oken v Rezidenci Korunní.

Vychutnejte si život v centru velkoměsta

Obyvatelé Vinohrad mají spoustu možností, jak si užívat bydlení uprostřed hlavního města. Na své si přijdou milovníci gastronomie, ať už se vydají do italské, staročeské, řecké, japonské, nebo třeba veganské restaurace. Stylových kaváren a barů je v této části Prahy také nespočet.

A kam za kulturou? No přeci do Vinohradského divadla! Historie tohoto divadla sahá až na začátek století a k jeho nejslavnějším dramaturgům patřil Karel Čapek.

Rezidence Korunní citlivě navazuje na okolní zástavbu, ctí odkaz a historii místa. Zároveň chce nabídnout ten nejvyšší standard pro zájemce o bydlení na Vinohradech. A musíme uznat, že se jí to daří.

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.