Sociální sítě
Nahoru

Extravagantní volba odvážných: Zannetti

Sáhnout po hodinkách od méně známých značek nebo nezávislých hodinářů je rozhodně dobrou volbou a poslední dobou stále více uplatňovanou. Ve valné většině totiž nejde rozhodně o první hodinky jejich majitelů, ale spíše o další přírůstek rodících se sbírek. Jednou z novinek českého trhu, o které jsme již informovaly, jsou hodinky italské značky Zannetti, které splňují přesně to, co se muži snažící od ostatních svými doplňky odlišit, mohou přát. Špetka extravagance, originální design, umělecky zpracované číselníky a hlavně striktně limitovaná výroba – a to v italském Římě. Mezi stále častěji využívané motivy patří tradiční pirátské lebky. Ty lze v pojetí pana Riccardo Zannettiho objevit na manžetových knoflíčcích, prstenech a nebo právě na číselníku hodinek linie Gladiatore Skull. Ty jsou k dispozici hned v několika pojetích. Verze s lebkami může být dotvářena růží, noži nebo dle přání zákazníka čímkoli jiným. Každý model je totiž unikátem zhotoveným v jediném kuse.

V případě modelu Gladiatore Bronze Skull Rose (119 000 Kč), jemuž podobné modely lze objednat či rovnou koupit v nové prodejně Hodinářství Bechyně na Václavském náměstí, potěší navíc design pouzdra. To je zhotoveno sice z oceli, ale jeho povrch byl ošetřen bronzovou vrstvou pomocí PVD technologie. Kulaté 44mm pouzdro navíc nabízí krásné nožky se zdobným uchycením řemínku z aligátora, který je zakončen logem dekorovanou motýlkovou sponou. Po technické stránce je srdcem hodinek 4Hz automatický strojek Sellita SW200 s rytinou zdobeným rotorem. V nabídce Zannetti lze však objevit i daleko méně extravagantní modely, které potěší i konzervativnější muže. Myšlenka hodinek je však vždy stejná – odlišit se, odpoutat se od zažitých konvencí a nabídnout hodinky, které jsou osobité a potěší hlavně jejich majitele, u kterého se předpokládá alespoň malá náklonnost k výtvarnému umění. Na tom totiž hodinky Zannetti stojí a navazují na rodinou tradici, kterou započal už dědeček současného hodináře.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.