Sociální sítě
Nahoru

Aviatická vzpomínka v podání Longines

V oblasti Saint Imier ve švýcarské Juře se nachází výrobní budova společnosti Longines, která loni oslavila své 180. narozeniny. Její součástí je také muzeum společnosti překvapující obřím množstvím exponátů. Jedním z nich, a to ze začátku 20. let minulého století, byla inspirována i novinka Longines Avigation Oversize Crown, na jejíž dokonalost upozornil nedávno magazín Zbraně & náboje. Jejím hlavním atributem je samozřejmě předimenzovaná cibulovitá korunka, která umožňovala snadné ovládání i v leteckých rukavicích. V tomto případě však nabízí také ještě jednu funkci.

Jelikož jsou hodinky jedno-tlačítkovým chronografem, lze uvést stopovací ústrojí do pohybu jejím jednoduchým stlačením, přičemž druhým se zastaví a třetím opětovně vynuluje. Uloženým automatickým strojkem je pak mírně modifikovaný automat vyráběný pouze a jen pro společnost Longines. Co se designu týče, tak 41mm ocelové pouzdro s oboustranně otočnou vroubkovanou lunetou dotváří černý číselník a zlacené katedrální ručky s výrazným nánosem luminiscence, který z důvodů šera v kokpitu zvýrazňuje také arabské číslice. Dodejme jen, že každý model je individuálně číslován a bude dostupný v nové prodejně Hodinářství Bechyně ve spodní části Václavského náměstí.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.