Sociální sítě
Nahoru

NORMCORE: Všednost jako styl

Být hardcorově obyčejný je in. Je to totiž normcore, taková móda proti módě, nejžhavější trend aktuální sezony. Naučíme vás jeho pravidla.

normcore_0Pravidlo číslo 1: Tenisky

Musíte je mít, musíte je nosit. Sofistikovanější kožené kousky jsou samozřejmostí, vsaďte na maximální strohost. Nebojte se ale ani klasických pozapomenutých plátě­nek nebo dokonce joggingových bot v luxusním provedení. Ať žije pohodlí (konečně!).

tokyo-suede-patent_1500x1500_9805.png

Konečně trend, který je pohodlný? Semišové kotníčkové tenisky to u nás vyhrály. Jimmy Choo, info o ceně v butiku

Pravidlo číslo 2: Šedá, béžová, khaki, tmavě modrá …

Základní barvy normcore jsou stejně nenápadné jako tento trend sám. Choďte klidně tón v tónu. Šedá je nová černá a snad pro každého existuje ten správný odstín, tak stačí jen zkoušet a zkoušet. Všechny barvy normcoru skvěle vypadají na přírodních materiálech jako je hedvábí, vlna nebo kůže – letos jděte bez váhání do semiše.

DSQUARED2-JEANS-TIZIANAFAUSTI-S72LA0575S30412470

Trocha sepraného vzhledu a základní střih – tenhle kousek respektuje pravidla normcore na výbornou. Dsquared2, 9870 Kč

Pravidlo číslo 3: Džíny

Vysoký pas, boyfriend styl i otrhané loose fit modely – na všechno říkáme ano! Džíny jsou jedním ze základních kamenů normcoru. Nepodezíráme vás sice, že by tento basic kousek ve vašem šatníku chyběl, ale pravidla módy si teď žádají modely vyloženě velmi unaveného vzhledu. Splněno? Výborně, kombinujte je s jednoduchými topy, ideálně v bílé nebo už výše vzývané šedé či khaki. Typická „prořídlá“ bavlna se dostává zpět na výsluní.

221240

Kašmírový svetr exhibuje kromě luxusu jen otrhaným výstřihem. Před dvěma roky byste si tohle neoblékli, teď se o něj budete prát… Brunello Cucinelli, 38 900 Kč

Pravidlo číslo 4: Oversized

Že se do toho svetru vejdete dvakrát? Tak ho neberte, potřebujete takový, do kterého se vejdete třikrát. To samé platí o kabátech. A šálách – v těch se musíte ztratit. Výsledek působí křeh­čeji a ženštěji, než se může zdát. Oversized ovšem neznamená, že by váš model měl být beztvarý, i tenhle střih má svá pravidla a případná absence jejich dodržování se nejčastěji projevuje v oblasti ramen, obzvlášť u kabátů – takže ne, ani tentokrát nemůžete důkladné zkoušení obejít.

503496283_product_1

Klasická hobo kabelka sází na nejkvalitnější kůži a minimalismus. Skvělý tah. Valextra, 45 800 Kč

Pravidlo číslo 5: Držte se stylu i v make-upu

Vzhledem k jednoduchosti a šedé praktičnosti normcoru držte make-up kreativitu na uzdě, ať si nenarušíte styl. Chcete-li, aby vaše rysy z tmavého svetru vystoupily co nejvýrazněji, vsaďte na precizní linky nebo kouřové stínování očí. Povoleny jsou všechny tmavé rtěnky, ale pak samozřejmě musíte upozadit vše ostatní v líčení tváře. Soustřeďte se na bezchybnou pleť a dobře vymodelované kontury lícních kostí, normcore totiž obrací pozornost od outfitu na vás, tak se ukažte co nejlépe.

Více z rubriky Dámský svět

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.