Sociální sítě
Nahoru

Když domácí kino, tak kinosál.

Pod pojmem domácí kino si řada lidí představuje jakousi náhražku klasického kina, kdy se v obývacím pokoji rozmístí pět reprosoustav zapojených na AV receiver s Blu-ray přehrávačem a velkoplošnou televizi. Může to být fajn, ale dá se to pojmout i jinak – postavit doma kino opravdové. Pravda, jak by řekla jedna filmová postava „to je možné, ale mohou si to dovolit jen extra dobře situovaní“, nicméně řešitelné to je. Existují prostě filmoví nadšenci, kteří si jednu z místností svého domu vybudují jako kinosál, kde si mohou sami se sklenkou něčeho dobrého či s přáteli nerušeně vychutnávat oblíbené filmy. Pro lepší představu, jak může takový domácí kinosál vypadat, vytvořila opavská firma Profimedia, zabývající se právě prodejem adekvátní techniky a její instalací na klíč, ve svém sídle jednu takovou místnost na ukázku. A skutečně stojí za to ji navštívit. Poprvé v ČR je nyní možné si otestovat kino, jehož zvuk je založen na specielně pro kino určených reprosoustavách řady CT700 od britského výrobce Bowers & Wilkins. Při jejich poslechu pochopíte, proč si tuto značku vybraly ke spolupráci takové firmy, jako Maserati či Jaguar. Kino je však také hodně o obrazu a o ten se zde stará 3D projektor JVC DLA-RS50 v ceně 185 000 Kč zářící na pláto o rozměru 240 x 135 cm. A výsledek je strhující. Technika je tedy skvělá, ale stejně tak, jako pokrm v luxusní restauraci nezávisí jen na surovinách, ale hlavně na virtuozitě kuchaře, nevznikne ani ze skvělých přístrojů dokonalé kino bez profesionálního přístupu k instalaci. Sám majitel firmy Profimedia, pan Mamoň, si s interiérem a zapojením vyhrál s precizností švýcarského hodináře. Zapracování techniky do místnosti je dokonalé, stejně jako akustika. Opticky nikde nic neruší, reprosoustavy i elektronika jsou schovány za průzvučnou tkaninou a v opravdových kinosedačkách se cítíte skvěle. Napovědět vám mohou fotografie, nicméně teprve při osobní návštěvě oceníte všechny detaily.

Více z rubriky Hi-end audio

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.