Sociální sítě
Nahoru

Chorvatský mlýn nabídne carpaccio z istarského hovězího

Jméno Boškarin zní jako jméno pradávného božstva – a vskutku díky němu získáte přímo božský zážitek, i když je to název specifické rasy chorvatského skotu. Vypravte se do restaurace Chorvatský mlýn ukryté v klidném zákoutí pražské Šárky a ochutnejte tuto chorvatskou delikatesu – carpaccio připravené z mladých býků Boškarinů. Tento skot se pase pouze na pastvinách, kde roste typická středomořská vegetace bohatá na minerální soli, díky čemuž má maso jinou strukturu, chuť i vůni a zvýšený podíl nenasycených mastných kyselin. Příprava pokrmů z masa Boškarina je náročná jak časově, tak co do znalostí a zkušeností, proto jenom prvotřídní kuchaři dokáží z Boškarina připravit skvělé pokrmy. Díky zkušenému šéfkuchaři Karlu Matyášovi bude mít Chorvatský mlýn jako jediný v Česku maso z Istarského Boškarina. Jídelní lístek v Chorvatském mlýně obohatí také mladá jehňátka pečená na venkovním rožni, nově budou zařazena jarní lehká jídla jako například krůtí prsa marinovaná v čerstvých bylinkách, bílá ryba připravovaná v páře se zeleninou a mangoldem, zelný salát s kozím sýrem, dýňovým olejem a ořechy. Pokrmy jsou stvořeny podle originálních receptur šéfkuchaře Karla Matyáše. Výjimečné pokrmy k dokonalosti dovedou skvělá vína, která vám ke každému chodu doporučí místní sommelier. Vinotéka vedle chorvatských vín zahrnuje i vína česká, italská a francouzská doplněná výběrem sektů a šampaňských. Díky skvělé kuchyni, ale i jedinečné lokalitě je Chorvatský mlýn přímo stvořený k rodinné oslavě, romantické večeři ve dvou i firemní akci. K dispozici je 70 míst, salónek s krbem, zimní prosklená terasa a letní zahrádka. Restaurace má své parkoviště.

Více z rubriky Degustace

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Gastronomická show jara proběhne už 11. března

    V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...

    Jan Pešek6.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Gregův speciální večer v Pru58

    V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...

    Marek Zelený8.11.2023
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023
  • Štěpánova degustace

    Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...

    Jan Pešek30.10.2023
  • Speciality v restauraci Triton opět překračují hranice možného

    Nové podzimní menu zážitkové restaurace Triton, ukryté v kouzelné secesní jeskyni pod Václavským náměstím, opět překračuje hranice běžného a možného. Ambiciózní...

    Marek Zelený21.9.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.