Sociální sítě
Nahoru

Vysokofrekvenční skvost Grand Seiko

Seiko Watch Corporation uvedlo v rámci basilejského veletrhu nový kalibr, a to svůj vůbec první vysokofrekvenční GMT. Kalibr 9S86 byl vytvořen na platformě stávajícího kalibru hi-beat 9S85, na kterém byly od roku 2009 postaveny přední hodinky v kolekci Grand Seiko. Má všechny vlastnosti původního strojku, navíc však 24hodinovou GMT ručku se snadným nastavením hodin. Předním výtvorem pro rok 2014, která se zřejmě objeví v nabídce hodinářství Koscom, je limitovaná edice Hi-beat 36000 GMT určená zejména na oslavu vydání nového kalibru. Jak výkonem, tak vzezřením vyjadřuje to nejlepší z mechanického hodinářství Seiko. Má vysokou přesnost +5 až -3 sekundy za den a rezervu chodu 55 hodin. GMT ručka může být použita jako ukazatel duálního času, kdy hodinová ručka je nastavitelná nezávisle a čas obou základních ruček i nadále označuje čas. Pouzdro vychází z vysoce uznávaného designu 44GS, který byl uveden na veletrhu Baselworld 2013. Jedná se o moderní reinterpretaci tohoto kultovního designu Grand Seiko, která se vyznačuje vysoce leštěnými plochami bez zkreslení a dokonalým pohodlím pro zápěstí. Krása číselníku se doplňuje s jednoduchostí pouzdra. Má jemný a krásný radiální vzor, který je inspirovaný hřebenovými obrysy hory Iwate, která je viditelná širokými okny Shizukuishi Watch Studio, kde jsou navrhovány, vyráběny a ručně sestavovány všechny mechanické hodinky Grand Seiko řemeslníky v ateliéru. Přírodní krásy místa, kde se ateliér nachází, vysoko v kopcích severního Japonska blízko Morioky, jsou i zdrojem inspirace a hrdosti hodinářů Grand Seiko. Safírovým pouzdrem na zadní straně prozařuje speciálně navržené titanové oscilační závaží. Horní část oscilačního závaží je ošetřena anodickou oxidací titanu, což jí dodává zvláštní zlatavý tón. Titan se používá pro svou vysokou pružnosti a pohlcování vibrací, což snižuje zkreslení oscilačního závaží a dopad na ložiska závaží.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.