Sociální sítě
Nahoru

Audi R8 LMX – první sériově vyráběný vůz na světě s laserovými dálkovými světlomety

Audi R8 LMX přináší strhující výkony a průkopnickou techniku. Díky nejvyššímu výkonu 419 kW (570 k) zrychlí z 0 na 100 km/h za 3,4 sekundy, přestože v průměru spotřebuje jen 12,9 litru paliva na 100 kilometrů. Tato limitovaná edice je prvním sériově vyráběným vozem na světě s laserovými dálkovými světlomety. R8 LMX lze již objednávat a první vozy vyjedou na silnice v létě. Audi je lídrem ve vývoji osvětlovací techniky pro automobily. Audi R8 se v roce 2008 stalo prvním sériově vyráběným vozem na světě, který se mohl pochlubit diodami LED pro všechny osvětlovací funkce. V roce 2012 následovaly dynamické ukazatele směru. Loni se s představením světlometů Matrix LED v modernizovaném A8 otevřela nová kapitola v oblasti osvětlení pro automobily. Nyní značka čtyři kruhů přidává další novinku v modelu R8 LMX: laserové dálkové světlomety. Tato technika výrazně prodlužuje dosah světlometů, což je pro supersportovní vůz R8 LMX velmi významné. Inženýři Audi při vývoji osvětlovací techniky velmi úzce spolupracují se svými kolegy ze závodního oddělení. Nové Audi R18 e-tron quattro například poprvé použije kombinaci diod LED a laseru u dálkových světlometů v závodě 24 h Le Mans, který se pojede ve dnech 14. a 15. června. Prémiová značka tak pokračuje v tradici testování nových technických řešení určených pro sériovou výrobu v závodních podmínkách.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.