Sociální sítě
Nahoru

Top Class již potřetí spolurozhodoval o hodinkách roku Rumunska

Redakce magazínu Top Class, zastoupená Janem Lidmaňským, byla již potřetí součástí poroty rozhodující o nejlepších hodinkách rumunského trhu, a to spolu s mezinárodními ikonami mezi redaktory působící v oblasti horologie, jako je Nicholas Foulkes, Tomasz Kieltyka, Bojan Levic a samozřejmě organizátor a majitel magazínu Temporis pan Dan Vardie, přičemž tradičně nechyběl ani slavný nezávislý hodinář Kari Voutilainen. Ocenění Temporis Gala Awards bylo vyhlašováno tradičně v prostorách nejlepšího místního hotelu, totiž Hilton Athenee Palace Bucharest.

Ještě než přišlo na vyhlášení hodinek roku, a to celkem v jedenácti kategoriích, byly předány speciální plakety za celoživotní dílo a horologický přínos. Takzvanou síň slávy, tedy Temporis Hall of Fame, tak rozšířil proslulý nezávislý hodinář Phillipe Dufour, dále osobnosti, kterým se podařilo perfektně etablovat své značky na trhu, jako je hodinářský mistr Michel Parmigiani a Roger Dubuis, které doplnila i výjimečná žena. Tou se stala zcela jistě nejlepší hodinářka současnosti Carole Forestier Kasapi působící ve značce Cartier.

A jakéže hodinky si odnesly kýžené ocenění?

Nejlepší dámské elektrické hodinky: Tissot Glamorous

Nejlepší pánské elektrické hodinky: Seiko Astron – SAS031J1

Nejlepší dámské hodinky pro každý den: Omega Constellation Pluma

Nejlepší pánské hodinky pro každý den: Zenith El Primero Chronomaster Tribute to Charles Vermot

Nejlepší dámské volnočasové hodinky: Ulysse Nardin Lady Diver ref. 8153-180E-3C/12

Nejlepší pánské volnočasové hodinky: TAG Heuer Carrera Monaco Grand Prix Ltd Ed ref. CAR2A83.FT6033

Nejlepší dámské večerní hodinky „red carpet“: Chopard – Happy Sport Tourbillon Joaillerie 274462-1001

Nejlepší hodinky poměr cena/výkon: Breitling Navitimer QP perpetual Calendar 1461 All Black steel

Nejlepší „Bad Boy´s“ hodinky: Breva Genie 02

Nejlepší komplikované hodinky: Cartier Rotonde Astrocalendaire

Nejlepší hodinky roku: Roger Dubuis Double Flying Tourbillon with pink gold Hand-made Guilloché movement ref. RDDBHO0563

Další ročník Temporis Gala Award se bude odehrávat v květnu 2015, přičemž porota bude opět rozšířena o další jména působící ve světě hodinek. Jejich volby pak bude znovu hodnotit několik stovek sběratelů, letos se jich sešlo 1250.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.