Sociální sítě
Nahoru

YotaPhone se dvěma displeji vstupuje na tuzemský trh

Telefon YotaPhone s LCD displejem na čelní straně a druhým displejem s elektronickým papírem (EPD) na zadní, dnes vstoupil na český trh. YotaPhone představuje ve světě smartphonů zcela nevídaný koncept pojetí mobilního telefonu jako takového. Druhý displej s e-ink technologií poskytuje uživateli permanentní přístup k informacím, které potřebuje, aniž by musel zapnout konvenční LCD displej. Jelikož e-ink displej spotřebovává energii pouze při změně zobrazovaných informací, šetří tento koncept razantním způsobem baterii. V praxi dosahuje YotaPhone v režimu čtení z druhého displeje 7-10krát větší životnosti baterie na jedno nabití oproti konkurenčním smartphonům. V praxi tak uživatelé díky „always-on displeji“ mohou mít telefon stále zapnutý a sledovat všechny aktualizace, aniž by ho museli fyzicky jakkoli zapínat nebo aktivovat.

Yota Devices spolupracuje při výrobě svých produktů s řadou světově nejuznávanějších dodavatelů. Pro ilustraci – YotaPhone je prvním smartphonem, který se pochlubil novou generací ochrany displeje Gorilla Glass 3 od Corningu. Ve spolupráci se singapurským OEM dodavatelem Hi-P vzniklo celé šasi telefonu, které obsahuje šestici antén. Spolupráce s E Ink je pak logickým krokem k nejlepším výsledkům ve využití elektronického papíru.

Telefon v černé i bílé barvě je v Česku dostupný v distribuční síti Alza.cz, Electro World a Mobil Pohotovost za doporučenou cenu 13 999 Kč.

Více z rubriky Mobily

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.