Sociální sítě
Nahoru

JeanRichard ve vojenském stylu

Tradiční hodinářská značka JeanRichard je konečně k dostání i u nás. S nabídkou jejich hodinek přišlo hodinářství a klenotnictví Beny a jsou tedy dostupné v prodejně na Václavském náměstí, kde nabídku reprezentuje plná kolekce řádově třiceti hodinek. Kromě tradičních společenských hodinek, které navazují na historii píšící se od roku 1681, nabízí také sportovně zaměřené modely, které dotváří limitované edice. Z těch vychází i model Neroscope zhotovený v 500 exemplářích, přičemž pro Českou republiku je předurčeno číslo 167. Hodinky navazují na myšlenku, se kterou přišel už v roce 1972 Ferdinand Alexander Porsche. Černé pouzdro tak dotváří stejně barevný číselník i ručky, s tím, že ladí i kaučukový náramek s logem manufaktury a spona. Hodinky jsou tedy temné jako noc a právě v tom je jejich neskutečné kouzlo. Pro objevení skvostné řemeslné práce je totiž potřeba trochu více zaostřit a prohlédnout si detaily. Samotné pouzdro vzniklo z černěného titanu, který byl povrchově ošetřen technologií DLC, tedy „Diamond-Like-Carbon“. Pevná luneta ze stejného materiálu byla navíc ošetřena rytinou se stupnicí, přičemž číselník byl povrchově kartáčován, zatímco jeho sčítače leštěny. Tlačítka ovládající chronograf, postavený na základě kalibru JR66 vycházejícího z konstrukce Valjoux, jsou pak zhotoveny z uhlíkového kompozitu.

Cena hodinek, které svým vzhledem rozhodně potěší milovníky zbraní je 183 000 Kč. Je tedy velmi příznivá a jelikož v České republice drží střelnou zbraň téměř tři čtvrtě milionů lidí, rozhodně nebude problém s jejich prodejem. Je tedy třeba si pospíšit.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.