Sociální sítě
Nahoru

Do Prahy se sjíždí esa světového jetsurfingu

Nedávno vzniklý Prague JetSurf Club pozval 30. července do Žlutých lázní ty nejlepší světové jezdce, kteří se publiku představí v prvním ročníku Prague JetSurf Jamu. Český výrobek JetSurf v sobě kombinuje svobodu spojenou se surfingem a adrenalin motorsportu. Díky speciální odlehčené konstrukci a spalovacímu motoru se dokáže po hladině řítit až 60 kilometrovou rychlostí, což přitahuje pozornost nejen milovníků surfu a velkých vln, ale i ostatních sportovců či celebrit. Na JetSurfu se rád projede třeba i devítinásobný šampión mistrovství světa v rallye Sébastien Loeb, čtyřnásobný mistr světa F1 Sebastian Vettel, ale třeba i zpěvák a herec Justin Timberlake. Sport plný adrenalinu přijedou představit i špičky světového JetSurfingu jako Kai Lenny -Havajan, který už šestkrát dokázal ovládnout mistrovství světa v Paddleboardinu, Španělka Lucia Martino nebo Everaldo „Pato“ Teixeira, který se v Jižní Americe kromě surfingu proslavil i díky vlastní televizní reality show. Ve vloženém závodě světového poháru se samozřejmě objeví i čeští jezdci. Na startu nebude chybět motocyklový závodník Jakub Kornfeil, jediný český pilot v seriálu Red Bull Airrace Martin Šonka nebo vítěz Le Mans Series z roku 2009 Jan Charouz.

Závod začne v 9:00, kdy se pojedou první tréninky. V 11:30 už diváci uvidí ostré kvalifikační jízdy. Od 15:30 jsou naplánovány rozjížďky a v 18:30 se pak odstartuje poslední závod o vítěze prvního ročníku Prague JetSurf Jam. Akci bude doprovázet živá hudba – od 20.00 zahrají Evelynn a hodinu později bude stage okupovat Vladimir 518 & LA4 & Refew.

JetSurf je výjimečný a nezávislý na okolních podmínkách. Nepotřebuje vítr, vlny ani klidnou hladinu. Jediné, co závodníci musí mít, je prkno a touhu po adrenalinu.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.