Sociální sítě
Nahoru

Pro štamgasty i výletníky je tu Jenerálka

Každá nová restaurace, kde dobře vaří, stojí za zmínku. A když je to navíc restaurace na tak zajímavé adrese, kde točí 6 druhů piv, disponují velkou venkovní zahrádkou a každý den nabízejí jiné polední menu, byl by přímo hřích o ní nevědět. Seznamte se s Jenerálkou. Pokud jste obyvatel Prahy 6 Dejvic či si ze svých procházek Šáreckým údolím pamatujete na restauraci stejného jména, věřte, že nejde o náhodu. Původní Jenerálku byste v té nové ale jen těžko hledali. Všechno prošlo důkladnou rekonstrukcí, při které zůstaly netknuté prakticky jen obvodové zdi. Po bezmála čtvrt roce úprav restaurace v údolí Šáreckého potoka konečně opět otevřela. A nezůstala bez povšimnutí.

První hosté sem přicházejí krátce po jedenácté, kdy se otevírá. Každý den je k dispozici nové denní menu, ze kterého si můžete vybrat předem na internetu. O zdárný chod kuchyně se starají hned dva šéfkuchaři: jeden český a druhý chorvatský. Skladba jídel je tudíž jasná – důraz se klade na tradiční českou kuchyni (svíčková na smetaně, kachní stehno se zelím, hovězí líčka) doplněnou o některé speciality podle chorvatských receptů (čevapčiči, pljeskavica a dalšípochoutky na grilu).

Pravidelné štamgasty i víkendové výletníky potěší nebývale široká nabídka čepovaných piv. Kromě Velkopopovického Kozla 11 a Černého si tu můžete dát taky točenou „Plzeň“, nepasterizovaný Gambrinus, nealkoholický Birell či jablečný cider Kingswood.

Venkovní zahrádka pojme během víkendových špiček až 80 hostů, kapacita vnitřního (kuřáckého) sálu s výčepem je 120 míst, nekuřákům se prostírá v oddělené místnosti. Prostorné parkoviště pouze pro hosty restaurace je určeno až pro 40 vozů a stejně velkoryse bylo myšleno i na rodiny s dětmi. Tak velké hřiště a s takovým vybavením najdete jen málokde.

Ať už sem zavítáte na závěr příjemné procházky Šáreckým údolím, přijedete autobusem (zastávka je přímo před restaurací) či se dopravíte autem, uvítá vás moderní zázemí kladoucí důraz na pohodlí a soukromí každého hosta. A samozřejmě taky neoficiální maskot Jenerálky – Velkopopovický Kozel.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.