Sociální sítě
Nahoru

Zenith v duhovém provedení pro letectvo

Zenith, zvyklý na technické výzvy, vytvořil v roce 1997 model Rainbow Flyback dle technických specifikací stanovených pro francouzské letectvo. Výsledkem byla robustní, vysoce výkonná časomíra schopná odolat v nejextrémnějších podmínkách. Značka s hvězdou nyní čerpá inspiraci z tohoto vysoce přesného nástroje a představuje pozoruhodně sportovní verzi s názvem El Primero Stratos Flyback Rainbow postavenou na kalibru El Primero Calibre 405 B. Model je již nyní k dispozici v pražském butiku Zenith. V roce 1969, Zenith definitivně zapsal své jméno do knihy historie představením modelu El Primero, vůbec prvních integrovaných automatických hodinek, bijících mimořádnou rychlostí 36 000 kmitů za hodinu se zobrazením přesnosti na desetinu sekundy – úspěch, který z něj dodnes dělá nejpřesnější sériově vyráběný chronograf. Zenith proto přirozeně reagoval na výzvu k výběrovému řízení francouzského ministerstva obrany, které chtělo vyvinout hodinky pro stíhací piloty. Technické specifikace, které musely být splněny při výrobě byly jednoznačné: cílem bylo vyvinout hodinky schopné udržovat vynikající přesnost i při extrémních podmínkách použití – včetně náhlých zrychlení, kolísání tlaku a teploty, stejně jako vibrací a magnetických polí. Pro dosažení tohoto náročného úkolu posunul Zenith opět hranice spolehlivosti a odolnosti.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.