Sociální sítě
Nahoru

Claude Bernard se stal oficiálním partnerem Birdland Jazz Clubu v New Yorku

Švýcarská hodinářská značka Claude Bernard oznámila uzavření dohody o partnerství s legendárním newyorským jazzovým klubem Birdland. Pro Claude Bernard se sídlem v Les Genevez, tvůrce elegantních a kvalitně zpracovaných hodinek, je vloni navržená vedením Birdlandu spolupráce, první svého druhu. Birdland, „jazzový kout světa“, byl otevřen v roce 1949 a dodnes patří mezi nejvýznamnější jazzové kluby v historii Ameriky. Stále nabízel a nabízí svému publiku nejvýznamnější jazzové skupiny i hudebníky. Během uplynulých let se v Birdlandu představili prakticky všichni proslulí jazzoví hudebníci a zpěváci: Miles Davis, Dave Brubeck, Duke Ellington, Dizzy Gillespie, Art Blakey, Billie Holiday, Ella Fitzgerald a Charlie Parker. No a opačně – jazzový klub respektuje Claude Bernard jako výrobce hodinek s nadčasovým designem a kvalitou ruční řemeslné práce. Tak se zrodilo partnerství. Podle Victora Strambini, generálního ředitele Claude Berbard, zvažovali pro svoje klasické hodinky různé druhy partnerství. „Stále jsme se vraceli k myšlence spojení obecně s hudbou a konkrétně s jazzem. Hodinářské společnosti jsou historicky sponzory klasické hudby, my jsme měli pocit, že značka Claude Bernard je více spojena s jazzem, který je elegantní, nadčasový, jednoduchý, ale zároveň složitý. Je velmi podobný jako naše hodinky.Poté, co bylo zvoleno téma – jazz,“ řekl Victor Strambini, „ukázal se přirozenou volbou Birdland –jeden z nejstarších newyorských jazzových klubů. A to i pro jeho trvalé místo na kulturní scéně New Yorku. Festivaly přicházejí a odcházejí, ale tento klub obstál ve zkoušce času dlouhé 65 let.

Claude Bernard tedy vydává limitovanou edici hodinek věnovanou partnerství s klubem Birdland. Edice má pouhých 650 kusů. Jde o elegantní hodinky s černým číselníkem s dvojicí log: nápisem Birdland nad saxofonem na pozici 6. Oficiálně budou představeny při nadcházejících oslavách 65. výročí klubu Birdland během roku 2014 v sídle hodinářské společnosti v Les Genevez.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.