Sociální sítě
Nahoru

Extrémně odolný G-Shock nejenom pro sport

Každý milovník hodinek má ve svém portfolio hned několik hodinek předurčených pro různé aktivity či druh oblečení. Některé se prostě hodí do obleku, jiné spíše k ležérnímu oblečení. Stejně tak je tomu u hodinek pro sporty. Na jachtu předurčené hodinky určitě nepotěší aviatiky, stejně jako potápěčské hodinky někoho, kdo pravidelně běhá. Každá aktivita si totiž žádá jiné komplikace a jiné údaje, které na číselníku jejich majitel bude hledat. A G-Shock? To je specifická kapitola sama pro sebe. Narušuje totiž všechny konvence a povětšinou opravdu doplňují luxusní sbírky těch nejnáročnějších. Jak je to možné? Jak je možné, že hodinky, jejichž cena se pohybuje pod hranicí třiceti tisíc korun jsou tak populární? Jsou totiž téměř nesmrtelné! Vydrží pád, přejetí autem a jen tak se neutopí. Když je Kikuo Ibe z japonského kolosu Casio v roce 1983 navrhoval, jasně stanovil, co vše musí hodinky vydržet. Prochází tak neuvěřitelnými testy vibracemi, nárazem a jsou vystaveny i odstředivé síle při rotacích v enormních rychlostech. G-Shock tedy vydrží opravdu vše. Další výhodou hodinek G-Shock, které na dovolenou prostě patří, stejně jako ke sportům, je jejich pestrost. Jsou totiž v nabídce v téměř jakékoli barvě a s nepřeberným množstvím funkcí a to dokonce ve variantách, které jsou řízené radiem nebo GPS signálem a k tomu napájené světlem. To je další výhoda jejich existence, lze si totiž podle nich seřizovat čas na ostatních mechanických hodinkách. G-Shock je tedy rozhodně dokonalým společníkem, který rozhodně sbírku nepoškodí, spíš naopak.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.