Sociální sítě
Nahoru

Michal Vorba na Blancpain Sprint Series

Tento víkend zavítal na Slovensko další díl seriálu Blancpain Sprint Series, tedy momentálně nejprestižnější šampionát GT vozů, který si vypůjčil jméno od hlavního partnera – švýcarské hodinářské manufaktury Blaincpain. Doprovodnou součástí závodu na okruhu Slovakia Ring byly také dvouhodinové vytrvalostní závody, kterých se účastnil i úspěšný český pilot, který se dostal do hledáčku portálu iLuxus.cz už nedávno. Ano, je jím Michael Vorba, který se střídal s týmovým kolegou Lubomírem Jakubíkem ze Slovenska. Ačkoli se na startu sešlo víc jak dvacet vozů ze všech různých kategorii, podařilo se posádce Ferrari v páteční kvalifikaci umístit hned na druhém místě, a to za Chevroletem Camaro GT3, nicméně potěšilo prvenství v kategorii GTC. Sobota však byla daleko zajímavější. Jelikož je Camaro GT3 technicky lepší vůz, na který na suchu posádka Michaela s Lubem dost ztrácela, potěšil rozhodně sobotní déšť. Právě díky dešti se časy vyrovnaly. Zatímco Lubo Jakaubík závod rozjížděl, Michael je po 55 minutách střídal a po vystřídání všech posádek se dostal na první místo absolutního pořadí s náskokem asi 40sekund na druhé Camaro GT3! Asi dvě minuty do konce dvouhodinového závodu však dostal defekt pneumatiky a musel absolvovat její výměnu, což jej stálo prvenství v závodě. Nakonec z toho bylo krásné druhé místo celkové klasifikace a první v kategorii GTC, které si milovník hodinek Certina užíval.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.