Sociální sítě
Nahoru

Hodinky Bulgari s nejtenčím tourbillonem světa budou v Praze

Magazín Top Class, který se právě v těchto dnech dostává do rukou VIP předplatitelů a na trhu se oficiálně objeví tento čtvrtek, informoval v rámci materiálu o luxusních časoměřičích také o v současnosti nejtenčích hodinkách s tourbillonem na světě. Těmi jsou Bulgari Octo Finissimo Tourbillon v hodnotě 3 154 000 Kč! Dle našich informací by se tento měl dostat i do pražského butiku v Pařížské ulici. Otázkou však zůstává, kdy se to podaří, protože zájemců o tento skvost je po celém světě opravdu velké množství a už od konce basilejského veletrhu se mluví o jeho komplikované produkci. A aby ne, jedná se přeci o vskutku luxusní hodinky, které navíc lámou rekordy konkurenčních značek, jako je Piaget, Jaeger-LeCoultre, Breguet nebo Vacheron Constantin. A o co vlastně jde? Tím, že Bulgari vyvinulo speciální systém uchycení klece, tak se jim podařilo snížit celou výšku strojku. Ten tedy měří na výšku pouhých 1,95 mm, což přesně odpovídá její výšce. Ta totiž nevyužívá centrální hřídel, ale je uložená v obvodových ložiscích. Jedná se tak vlastně i o zcela novou formu jakýchsi létajících tourbillonů, protože rotující platforma nevyžaduje žádný můstek. Nejtenčí strojek světa, využívající manuální nátah a regulaci pomocí minutového tourbillonu, navíc značka uložila do 40mm platinového pouzdra. V tom při ručním nátahu vydrží pracovat celých 55 hodin, po které bude zrak těšit pulsující 3Hz vlásek.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.