Sociální sítě
Nahoru

Nové El Primero Chronomaster Grande Date konečně v butiku

Modely Zenith El Primero jsou již tradičně spojovány s výjimečným chronografickým výkonem. Nový El Primero Chronomaster Grande Date tuto schopnost přesahuje tím, že navíc nabízí řadu užitečných komplikací, včetně poetického a exkluzivního vyobrazení měsíční a sluneční fáze. Tento model je nyní exkluzivně dostupný v pražském butiku Zenith v Pařížské ulici, a to za rovných 300 000 Kč. Zenith představil vůbec první integrované automatické hodinky v roce 1969 a od té doby se slavná edice El Primero rozrůstá a neustále vyvíjí. Díky frekvenci 36 000 kmitů za hodinu je El Primero dodnes považován za nejpřesnější sériově vyráběný chronograf. El Primero Chronomaster Grande Date je vybaven automatickým strojkem El Primero Calibre 4047 s přesností na jednu desetinu sekundy. Kromě hodinové a minutové ručičky je na číselníku umístěn čítač sekund na devíti hodinách a datumovka na dvou hodinách.

Unikátní ukazatel mesíční a sluneční fáze, vytvořen pomocí dvou nad sebou umístěných disků, je umístěn na šesti hodinách. Horní transparentní disk se dvěma metalickými měsíci se otáčí každých 59 dní, zatímco dolní disk, znázorňující den a noc, se otáčí každých 24 hodin. Pro zobrazení tohoto astronomického zařízení Zenith vytvořil speciální ciferník s motivem slunečních paprsků, který je tvořen hodinovým kruhem s hladkým povrchem spolu se sčítačem na třech hodinách a gilošovaným ciferníkem s aperturou na šesti hodinách. El Primero Chronomaster Grande Date je výraběn za použití růžového zlata a ciferník o průměru 45 milimetrů je laděn do stříbrna. Dále je vybaven pouzdrem s kulatými vintage tlačítky a hnědým koženým páskem s kovovou přezkou.

Více z rubriky Butiky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.