Sociální sítě
Nahoru

Exkluzivní zážitky ve svůdné Číně a Japonsku

Dnešní doba cestování přeje, pokud si ovšem vyšetříte dostatek času. Vydat se ale můžete téměř kamkoliv. Když to trochu přeženeme, všichni už všude byli – Mongolsko, Írán, Maroko, Rusko, destinace, kam se dřív dostalo jen pár vyvolených, jsou dnes „běžným“ cílem řady mototuristů. Ale přece jen existuje pár míst, kde bylo na motorce jen minimum lidí, obvykle z legislativních či podobných důvodů. Příkladem jsou Japonsko nebo právě Čína. Dostat se do Japonska na motorce je složité a hodně drahé, do Číny pak téměř nemožné, tamní zákony to totiž výslovně zakazují. Zde musíme zdůraznit ono slovo „téměř“, neboť jedna možnost se nyní nově objevila. Ing. Pavel Brída z opavské firmy Motoscoot v těchto zemích podniká, obchoduje, pracuje a také se rekreuje téměř dvacet let. Protože si je vědom exotičnosti těchto zemí pro motorkáře, rozhodl se opravdu vážným zájemcům jedinečné zážitky z jízdy na dvou kolech po Japonsku a Číně zpřístupnit. Není to jednoduché ani levné, je nutno překonat místní byrokracii, ale o to se už vy nebudete muset starat. Nepůjde o nějaký zájezd s cestovkou, ale o exkluzivní cestu malé skupinky čtyř lidí, a to včetně samotného ing. Brídy, který výpravu osobně povede. A k vidění toho bude hodně – například v Japonsku navštívíte největší burzu motocyklů na světe, kam mají jinak cizinci přístup zakázán, vyjedete si na motorce pod horu Fuji, projdete si nejdražší ulici na světě (Ginza Nine v Tokyu), z Šanghaje vyrazíte na Harleji s mladou Číňankou za zády, prohlédnete si tamní výrobu motocyklů v obrovské továrně ve Wuxi, ale také ochutnáte tradiční kuchyni, projdete bary a kluby a mnoho dalšího. Celá cesta potrvá deset dní, přičemž půlka připadne na Japonsko a druhá půlka na Čínu. S ohledem na počasí v cílové destinaci je nejlepším termínem konec října/začátek listopadu, další možností je pak přelom března/dubna. Cesta je koncipována jako exkluzivní se vším, co k tomu patří, tj. s luxusními zážitky, prostředím i ubytováním, není tedy rozhodně určena pro ty, co mají hluboko do kapsy. Navíc se nemusíte obávat, že by organizace vázla, už má zkušenosti s pořádáním cesty po Route 66 a dalších podobných „výletů“. Jezdit po Japonsku a Číně na motorce je i v dnešní době širokých možností jedinečný a jen velmi obtížně realizovatelný zážitek. Je to něco nového, jiného a neotřelého. Rezervace je možné dělat přímo na osobním mobilním čísle pana Brídy, které je 601 524 601.

Více z rubriky Adrenalin

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.