Sociální sítě
Nahoru

Představujeme vám vítěze 7. ročníku Czech Bar Awards

Na včerejším slavnostním večeru ve Slovanském domě byly rozdány ceny Czech Bar Awards. Letos poprvé se udílely hned v deseti kategoriích, novinkou bylo vyhlášení nejlepšího wine baru, nejlepšího koktejlového menu a nejlepšího barmana. Většinu vítězů sice najdete v Praze, velký úspěch si ovšem připsaly také tři brněnské podniky.

V každé kategorii bylo nominováno pět podniků a ani letos nebylo rozhodování porotců jednoduché. „Nejen vítězové, ale všechny nominované podniky mají můj obdiv a respekt. Jsem rád, že u nás vznikají nové koncepčně zajímavé bary, kavárny nebo puby, které díky kreativitě a profesionálnímu přístupu majitelů snesou ta nejpřísnější hodnoticí kritéria, a že za smyslovým zážitkem a prožitkem nemusíme cestovat třeba do Londýna, Berlína nebo Amsterdamu,“ říká vydavatel Barlife a organizátor soutěže Martin Kraut. K nejvíce sledovaným kategoriím již tradičně patří Nejlepší cocktail bar, která letos přinesla už třetí vítězství pražskému Hemingway baru, a Nejlepší hotelový bar, v níž opět – rovněž potřetí – zvítězil Black Angel‘s Bar. Výrazně se ovšem letos prosazovaly i relativně nové podniky, třeba EMA espresso bar mezi kavárnami, či takové, které na vítězství v uplynulých ročnících zatím nedosáhly, například brněnský Výčep Na stojáka mezi puby a Jazz Dock v klubové kategorii. Velmi silně obsazená byla i kategorie Nejlepší design, což dokládají i slova rakouského designéra a porotce letošních Czech Bar Awards Reneho Chavannea: „Prahu znám dobře ze svých dřívějších návštěv, a tak mám s čím srovnávat. Je znát, že se zdejší gastronomická scéna neustále posouvá kupředu, rok od roku na ní přibývají i stylové a po designové stránce velmi zajímavé podniky. Musím říct, že z nominované pětice bylo velmi těžké vybrat vítěze.“ V této kategorii zvítězilo La Bohème Café. V nové kategorii Nejlepší barman zaznamenal úspěch David Andrle z Hemingway baru. Nejlepší koktejlové menu vzniklo v nedávno otevřeném brněnském baru Super Panda Circus. Nejlepším wine barem je Velký vinograf, loňský Nejlepší nový podnik. Letos v této kategorii zabodovala brněnská kavárna Café Placzek.

Czech Bar Awards mají i svou Síň slávy. Určena je podnikům, které v soutěži v dané kategorii zvítězily již třikrát, a dále se jí proto neúčastní. Letos se k pražskému baru Bugsy’s přidal smíchovský music club Phenomen, který svého hattricku dosáhl v loňském roce.

Kompletní výsledky Czech Bar Awards 2014

Nejlepší café bar / kavárna

EMA espresso bar, Praha 1

Nejlepší cocktail bar

Hemingway bar, Praha 1

Nejlepší design bar

La Bohème Café, Praha 2

Nejlepší hotelový bar

Black Angel’s Bar / U Prince, Praha 1

Nejlepší koktejlové menu

Super Panda Circus, Brno

Nejlepší klub

Jazz Dock, Praha 5

Nejlepší nový podnik

Café Placzek, Brno

Nejlepší pub / pivní bar

Výčep Na stojáka – Jakubák, Brno

Nejlepší wine bar

Velký Vinograf, Praha 1

Nejlepší barman

David Andrle, Hemingway bar

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.