Sociální sítě
Nahoru

Godet, šlechtic mezi koňaky pokračuje 17. generací

Koňak patří mezi nejvznešenější nápoje. Těch skutečně výjimečných je ale jen velmi málo. Značka Godet patří k nejstarším a nejuznávanějším – šlechtický rod, kterému patří, pokračuje ve výrobě prvotřídního nápoje už v sedmnácté generaci, kterou zastupuje Jean Edouard Godet, a řídí ji jeho otec Jean-Jacques Godet. V Česku je celá řada originálních koňaků Godet k dostání v showroomu Warehouse #1, kde je možno řadu z nich, mezi nimi i ty nejušlechtilejší, také ochutnat. Godet je dokonalým příkladem tradičního výrobce, který hluboce věří v tradici vznešeného nápoje a 100% ctí jeho původ. V praxi to mimo jiné znamená, že koňaky Godet vypadají jinak než většina masově populárních značek. A to tak, jak se koňaky prodávaly po staletí až do nástupu marketingu. Kupříkladu Godet Folle Blanche Reserve de la Familie v lahvi jakoby od vina, s korkovou zátkou zalitou voskem. Další významné nápoje zahrnují např. zemitý XO Terre, silný a těžší XO Fine Champagne připravovaný z hroznů z oblastní Grand a Petit Champagne a v neposlední řadě i Gastronome, výjimečně suchý koňak, vyrobený poprvé v roce 1838 metodou, kterou tehdy vyvinul Augustin Godet, a zamýšlený specificky jako digestiv. Vysoce ceněnou je v portfoliu značky Godet právě řada Réserves de la famille, která čítá tři jednoodrůdové koňaky: Old Borderies, Ambleville a Extra old, připravovaný pouze z hroznů z oblasti Grand Champagne. Společnost Cognac Godet dnes patří mezi poslední ryze rodinné francouzské firmy vyrábějící koňak. Vysokou úroveň koňaků Godet dokazují i velice prestižní místa, na kterých je nabízen: je součástí menu v Elysejském paláci či na palubách Air France. Při oslavách padesátého výročí vlády anglické královny Alžběty byl Godet jako jediný koňak součástí slavnostního menu. Koňaky Godet je možné ochutnat a zakoupit v obchodě Warehouse #1 a také v eshopu http://warehouse1.cz/obchod/.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.