Sociální sítě
Nahoru

Edox do extrémních podmínek

To, že je svět je plný dobrodruhů už dávno víme, stejně jako skutečnost, že hodinky milují. O tom všem svědčí množství expedičních výprav, které nepřestávají udivovat svou originalitou. S jednou takovou přišel opětovně rakouský rekordman Christian Redl, který se rozhodl v únoru 2015 potápět se na Severním pólu. Na tom by nebylo v jeho případě nic tak divného, neboť ve volném potápění pod ledem dosahuje světových rekordů a neustále posouvá hranice nemožného, ale problémem zde je teplota dosahující – 40 °C. V takovém mrazu hrozí po vynoření okamžité promrznutí, neboť Christian bude odívat pouze klasický neopren. V současné době se tedy pracuje na tvorbě speciálního stanu. Při výpravě na Severní pól jej však kromě nutné lovecké pušky bude doprovázet další mechanický zázrak, a to hodinky Edox Hydro Sub. Jedná se o re-edici původního modelu z roku 1965, kterou letos značka v rámci svých 130. narozenin uvedla na světový trh v limitované edici 350 kusů. Dodávány tak budou tradičně v dárkové kazetě, ve které ocelový tah doplní i kožený oranžový řemen. A čím uhranou? Především masivním 46mm, respektive 49mm, pouzdrem z oceli, které dotváří posuvná, výrazně oranžová, ochrana korunky, která zabraňuje možnosti jejího zamrznutí a tím pádem následného poškození automatického strojku. Tím je certifikovaný Edox 802, tedy upravená Sellita SW200, která nabízí i zobrazení data. Hodinky jsou tedy chronometrem, který navíc disponuje 500 m vodotěsností.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.