Sociální sítě
Nahoru

Pořídili jste si koženou bundu, nebo pravou kožešinu?

Pokud se o kvalitní koženou bundu budete pečlivě starat, stane se dlouhodobou součástí vašeho šatníku. „V žádném případě nedoporučuji prát kůži v pračce, dokonce ani v ruce. Je vhodné ji pravidelně svěřovat do rukou odborníkům v čistírně, kteří mají s chemickým čištěním kožených výrobků bohaté zkušenosti a umí výrobek eventuálně i dobarvit,“ poradila Miroslava Seidelová z firmy Kara. Čistírnu si však raději nechte doporučit. Musíte se na ni opravdu spolehnout, protože ve většině z nich musíte podepsat papír, kterým se čistírna vzdává odpovědnosti za případné nepovedené zákroky. Nejlepší je bundu rovnou zakoupit u výrobce, který jako doplňkovou službu nabízí vlastní čistírnu včetně záruky na případnou výměnu zboží po nepovedeném čištění.

Pokud máte látkovou bundu s odepínatelným límcem, můžete ji prát podle pokynů na cedulce. „Kožešinový límec lze velmi lehce omýt na povrchu čistou vodou a nechat usušit při pokojové teplotě, v žádném případě nedávat na topení nebo na slunce. Poškození se nemusíte bát, kožešina běžně mokne i zvířatům v přírodě,“ dodává Seidelová z Kary. Nicméně alespoň po sezóně je vždy dobré dát bundu do čistírny na pečlivější vyčištění.

Při skladování v žádném případě kůži ani kožešinu nenechávejte ve skříni v ochranném igelitovém vaku nebo v nízké vlhkosti vzduchu. To jí spíš škodí, než pomůže. V případě poškození ji dejte opravit ihned, aby se to nezhoršilo.

Styl a elegance

Na ples nemusíte jen v šatech. Oblečte si třeba elegantní overal v tělové barvě, doplňte ho výrazným šperkem a máte vystaráno. Černý kabátek Siena k němu totiž padne jako ulitý. Pokud raději volíte jiné barvy než černou, model Siena se dělá také v šedé.

Kožešina: králík

Cena: 8 999 Kč

Výrazně a sebevědomě

Nebojte se výrazně červené barvy. Jelikož je bunda Ocean doplněna bohatou černou kožešinu, působí i přes křiklavou barvu velmi decentně. Její kombinace s oblečením tedy nebude tak těžká, jak se může na první dojem jevit.

Textil + kožešina mývalovec

Cena: 6 999 Kč

Decentně a hřejivě

Vínovou metalízou plynule přejdete z chladných podzimních dní klidně až do kruté zimy. Kromě teplé barvy vás totiž příjemně zahřeje i pravá kožešina kolem krku, kterou můžete v teplejších dnech snadno odepnout. Dělá se i barvě coffee.

Textil + kožešina liška

Cena: 8 999 Kč

Více z rubriky Dámský svět

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.