Sociální sítě
Nahoru

Louis Vuitton ve spolupráci s ikonou Marcem Newsonem

Ikona a Ikonoklasti je speciální projekt značky Louis Vuitton oslavující ikonický vzor Monogram. Šest ikonoklastů z řad známých osobností uměleckého světa – Cbristian Louboutin, Cindy Sherman, Frank Gehry, Karl Lagerfeld, Rei Kawakubo a právě Marc Newson – dostali každý volnou ruku, aby navrhli kabelku a nebo zavazadlo dle vlastní inspirace. Podmínkou byl pouze Monogram a výsledný produkt samozřejmě také musí být v duchu inovace, spolupráce a odvahy, který je značce vlastní. Tato rozmanitá skupina osobností, jimž je společný talent pro boření zavedených konvencí a definování nových pojmů v umění, architektuře a designu, vytvořila skutečně jedinečnou kolekci. Vté rozhodně imponuje batoh, tedy módní doplněk, ke kterému se opětovně vrací všechny módní velikáni. Do jeho návrhů se pustil Australan Marc Newson. Ten je veřejnosti známý jako přední průmyslový návrhář své generace; má za sebou projekty pro různá odvětví průmyslu – od leteckého přes nábytkářský až po módu. Jeho přístup k navrhování je instinktivní a zcela osobní; Marc Newson ikonoklasticky boří hranice mezi disciplínami a svým charakteristickým způsobem pojímá design jako celek. Není divu, že je považován za unikátní osobnost v oblasti designu. Jeho realizace Lockheed Lounge z doby, kdy mu bylo pouhých 23 let a právě dostudoval, se stala jednou z největších ikon moderního designu. Marc Newson sice původně studoval sochařství a návrhářství šperků, předtím, než se začal sám vzdělávat v oboru průmyslového designu, má vlastní ikonoklastický přístup k tvorbě, který se projevuje v jeho ryze osobním návrhářském stylu. Jeho díla znají i sběratelé hodinek. Stál za několika verzemi hodin Atmos pro Jaeger-LeCoultre, vlastní hodinářskou značku Ikepod a navrhoval také slavné přesýpací hodiny pro monackou aukci Only Watch.

Více z rubriky Dámský svět

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.