Sociální sítě
Nahoru

Bell & Ross a jejich červený radar

V roce 2011 uvedla hodinářská jednička Bell & Ross na trh unikátní model BR 01 Radar v limitované edici 999 kusů a spolu s ním zcela nový způsob vnímání a měření času. Tento model, inspirován nástrojem řízení letového provozu, od svého vzniku prošel několika inovacemi a technickým rozvojem. Nejnovější verze tohoto malého zázraku, model BR 03-92 Red Radar, je oproti svému předchůdci vyroben v edici pouhých 250 kusů, a je nyní exkluzivně dostupný v pražském butiku Bell & Ross.

Analogový displej o velikosti 42 mm věrně kopíruje design radaru řídícího letový provoz. Grafické zpracování obsahuje i vyobrazení světelného paprsku na skutečném leteckém radaru. Funkce ruček jsou sloučeny do jedné roviny s číselníkem. Na jejich místě jsou tři nezávislé soustředné disky označeny třemi červenými paprsky. Pokud směřujete zrakem přímo ke středu číselníku, v místě, kde začínají paprsky, můžete číst hodiny, minuty a sekundy.

Červená barva číselníku a antireflexní matné pouzdro evokují řídící obrazovky a poskytují kontrast nezbytný pro optimální čitelnost. Přes svou zdánlivou jednoduchost, je BR 03-92 Red Radar (3 500 eur) vysoce sofistikovaným modelem. Technické výzvy, jež skrývá, vyžadovaly dovednosti a úsílí těch nejlepších mistrů hodinářů. Jelikož běžně váží každý z disků třicetkrát více než klasická ručka, vyvinul Bell & Ross speciální ultra-lehký disk, který dokáže zabránit poklesu výkonu či přesnosti. Každý disk je také dostatečně silný, aby minimalizoval tření. Manufaktura Bell & Ross opět překročila hranice klasického pojetí času nejen co se týká technické dokonalosti, ale také využití principu letového provozu v hodinářském designu.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.