Sociální sítě
Nahoru

Vyjde očekávaná kniha „Hodinky Prim 1954–1994“

Snad v každé české domácnosti se dodnes najdou aspoň jedny náramkové hodinky Prim, proč si tedy nevyměřit trochu času i na poznání jejich pozoruhodné historie? V prosinci 2014 vydá společným nákladem Technické muzeum v Brně a vydavatelství HOST knihu, která podrobně mapuje vývoj a výrobu náramkových hodinek Prim v období ohraničeném rokem 1954, ve kterém byly vyrobeny první prototypy, a rokem 1994, kdy byly do sériové výroby zařazeny poslední modely využívající strojky vlastní výroby. Kniha obsahuje více než 1100 barevných fotografií. Autor – Ing. Libor Hovorka, profesním životem spjatý s vývojem, výrobou i porevolučním vzkříšením tohoto legendárního českého produktu a tudíž osoba k sepsání díla nejpovolanější, prozkoumal úctyhodné množství archivních pramenů a různorodé dokumentace. Zevrubně popsal vznik ikonických modelů Spartak, Prim Orlík, Prim Diplomat, Prim Sport a především jako vůbec první kompletně zpracoval katalog hodinek Prim od počátku jejich sériové výroby až do roku 1994. Kniha odpovídá vysokým nárokům kladeným na vědecké odborné monografie a pro sběratele a kurátory sbírek tak bude kvalitním průvodcem po historickém sortimentu hodinek Prim. Na své si určitě přijdou i všichni milovníci této značky a kvalitní české průmyslové produkce a designu. Počet stran 424. Doporučená prodejní cena 890 Kč.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.