Sociální sítě
Nahoru

Nová edice ze série Montblanc oslavuje Johna F. Kennedyho

Limitované edice psacích potřeb ze série Montblanc Great Characters vzdávají hold mimořádným osobnostem, jež zásadním způsobem ovlivnily kulturu, politiku, vědu a umění. John F Kennedy, jeden z nejznámějších prezidentů americké historie, inspiroval svět svým elánem, optimizmem a ambicemi. Během krátkého působení v pozici 35. prezidenta Spojených států amerických vedl svou zemi k zásadním úspěchům – stál u prvního letu do vesmíru, systematickým zasazováním se o lidská práva připravil cestu ke zrušení rasové segregace a inspiroval mladé Mírovými sbory. Limitovaná edice Montblanc Great Characters John F. Kennedy vzdává hold mnoha tvářím nejmladšího zvoleného prezidenta USA: státníka, charizmatického vůdce, intelektuála, ale také muže oddaného rodině. Speciální edice John F. Kennedy se zaměřuje na rodinné zázemí a vášně, které motivovaly život JFK. Provedení psacích nástrojů ze vzácné pryskyřice v tmavě modré barvě evokuje vzdělání JFK a akademickou ligu, zatímco kroužek na těle pera symbolizuje jeho vojenskou kariéru. Tři kroužky na víčku pera symbolizují tři bratry a důležitost rodiny v životě JFK. Vzor na kroužku umístěném na víčku pera pak připomíná stopy prvních kroků na měsíčním povrchu. Vize vyslat člověka na Měsíc se také zobrazuje v rytině na ručně broušeném zlatém hrotu. Klip pera tvarovaný ve stylu 60. let zdobí prezidentovy iniciály. Design Limitované edice 1917 definované rokem narození Johna F. Kennedyho je inspirován soukromým životem JFK. Červeno-modro-bílá barevnost a vzor lana patrný na víčku a těle pera evokuje svět plachtění, které bylo vášní Johna F. Kennedy už od dětství. Rhodiovaný zlatý hrot je opatřen rytinou záchranného kruhu z lodi Victura, první plachetnice, kterou JFK dostal od rodičů již k patnáctým narozeninám. Tři kroužky reprezentují jeho tři bratry, zatímco číslice 10 na vršku víčka symbolizuje deset členů rodiny: otce Josepha a matku Rose, Josepha Jr., Rosemary, Kathleen, Eunice, Patricii, Roberta Francise, Jean-Ann a Edwarda (Teda). Inspirativní slogan prezidentské kampaně „A Time For Greatness“ je gravírovaný na kroužku víčka zatímco na klipu pera jsou umístěny iniciály JFK. Mistrovské zpracování psacího nástroje korunuje hvězdička Montblanc vyvedená v měsíčním křemenu jako symbolika Kennedyho vize vyslat člověka na Měsíc. Edice Montblanc Great Characters John F. Kennedy zachycuje úspěchy a vize nejmladšího zvoleného prezidenta Spojených států a odkaz optimizmu, blahobytu a technologického i společenského rozkvětu. Edice Montblanc Great Characters John F. Kennedy budou v prodeji v pražském butiku Montblanc. Speciální edice od prosince 2014, Limitovaná edice 1917 od ledna 2015. Ceny speciální edice: plnicí pero 21 725 Kč, propisovací tužka 18 700 Kč, roller 17 325 Kč, manžetové knoflíčky 7425 Kč.

Ceny limitované edice: plnicí pero 79 750 Kč, propisovací tužka 70 125 Kč, roller 70 125 Kč, manžetové knoflíčky 7425 Kč.

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.