Sociální sítě
Nahoru

Tourbillon s rodokmenem nejlepších

Carl Friedrich Bucherer byl výjimečný muž, který měl odvahu odklonit se od mnohokrát prošlapané cestičky. S jeho tvořivostí, touhou po nezávislosti a naprostým nadšením, vytvořil impozantní obchod s unikátními hodinkami, kde obratně zkombinoval tradiční hodnoty s inovativními myšlenkami. Značka Carl F. Bucherer oživila tyto hodnoty a nechala je zakořenit hluboko ve svém srdci. Výsledkem jsou luxusní hodinky, ze kterých vášeň k hodinařině jen sálá a Manero Tourbillon Limited Edition v hodnotě 2 200 000 Kč jsou toho krásným důkazem. Vlajkovou lodí linie Manero lze bezpochyby označit zlaté hodinky označené jednoduše a výstižně Tourbillon. Pro celý svět vznikly ve dvou edicích čítajících 188 kusů a od sebe se lišících pouze barvou číselníku, který může být buď tušově černý nebo zářit odlesky stříbrné. Opravdovým skvostem je však samostatný strojek, na kterém pracovali hodináři Carl F. Bucherer společně s jedinečným ateliérem Renaud & Papi, ze kterého vychází kreace manufaktur Audemars Piguet, Cartier, Chanel nebo třeba Richard Mille. Mechanický zázrak, vyžadující manuální nátah, uhrane svou vyvážeností. Zatímco pozici šest zdobí minutový tourbillon, viditelně uchycený poměrně velkým můstkem, jeho protipól tvoří indikátor čtyřiadvacetihodinového cyklu. Na pozici 9 je pak viditelná ručka s vyznačenou výsečí, která se stará o indikaci rezervy 70hodinového nátahu. Hodinky v Praze, dle aktuálních informací magazínu Top Class, nabídne na objednávku rodinné hodinářství a klenotnictví Altman. Jejich butik lze objevit na Václavském náměstí, kde bude už od pondělí k dostání také další, a to už šesté, vydání vlastního magazínu Time Explorer, na kterém velkou měrou spolupracoval také náš redaktor Jan Pešek.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.