Sociální sítě
Nahoru

Otevřený koncept luxusního modelu kategorie GT naznačuje budoucí designový směr značky Lexus

Koncepční model LF-C2 je designovou studií roadsteru v uspořádání 2+2, jenž zkoumá klíčové stylistické motivy připravované pro budoucí modely značky Lexus se smělejším stylistickým ztvárněním. LF-C2 je současně konceptem luxusního vozu kategorie Grand Touring, jenž čerpá z nadšení pro řízení. Koncept LF-C2 přináší stylisticky propracované uspořádání 2+2 a vychází z myšlenky čistého a jednoduchého sportovního kupé. Díky jeho otevřené konstrukci si celá posádka může vychutnat vítr ve vlasech a současně si užít výkonový potenciál vozu na oblíbených silnicích plných zatáček. Coby koncept roadsteru nemá LF-C2 žádnou střechu zakrývající kabinu. Vnější stylizace LF-C2 čerpá ze vzájemného působení nejrůznějších povrchů a typů světla. Návrháři pracovali s hranami, rovnými plochami i oblouky, díky nimž může LF-C2 vyjadřovat odlišný charakter v závislosti na úhlu pohledu a typu osvětlení. Výsledkem tohoto cíle v kombinaci s vícefázovým procesem lakování Lexus je pozoruhodná a pokroková interpretace otevřeného luxusního vozu kategorie GT. Zářivý zlatavě žlutý odstín je výsledkem vícefázového procesu nanášení laku. První vrstvou je základní barva, po němž následuje stříbrný čirý lak a poté žlutý odstín, jenž díky odrazům stříbrné vytváří jiskrně zářivý lesk. Nakonec se nanáší vrchní lak.

Přední partie konceptu LF-C2 jsou zdůrazněny zkušební stylizací již charakteristické masky chladiče Lexus ve tvaru vřetene. Maska chladiče tohoto konceptu staví na motivu čistě proplétaného rastru, jenž je příkladem mistrného řemeslného zpracování značky Lexus a při pohledu z různých úhlů a za různého osvětlení mění svůj vzhled. Maska je posazena mezi trojúhelníkové LED světlomety, typické pro sportovní modely značky Lexus, a stylová směrová světla, od nichž ubíhá charakteristická křivka LF-C2. Tato charakteristická křivka se táhne podél celé šípovité karoserie a končí u zkráceného víka zavazadelníku. Průduchy v předním nárazníku přivádějí chladný vzduch k brzdám a pomáhají k lepšímu proudění vzduchu pod vozem v zájmu stabilizace přední části vozu za vysokých rychlostí jízdy. Boční profil konceptu LF-C2 odhaluje výraznou křivku vedenou od aerodynamického žebra předního nárazníku po strmě zahnutý A-sloupek kabiny. Malé průduchy v bočních prazích směřují vzduch k zadním brzdám a dále k zadním difuzorům ve tvaru lamel. Zadní partie konceptu LF-C2 zdůrazňují koncová světla ve tvaru písmene L, čtveřice chromových koncovek výfuku a nápadný zadní difuzor nového tvaru. Pevný postoj koncepčního modelu stvrzují 20″ litá kola s pěticí paprsků. Uvnitř pak LF-C2 potěší pasažéry luxusní a prostornou kabinou, která dokonale ladí se sportovní elegancí vnějšku vozu. Exteriér prostupuje přímo do kabiny, neboť středová konzola vychází z víka zavazadelníku a ubíhá směrem kupředu přes celou kabinu až k přístrojové desce. Konstrukce přístrojové desky vyniká funkční jednoduchostí v podobě atraktivního, ale současně i jednoduchého přístrojového štítu, centrálního obrazového monitoru ovládaného sdruženým dotykovým ovladačem na středové konzole a tradičně pojatých analogových hodin nacházejících se mezi středovými výdechy ventilace. Volant obšitý kůží se silným věncem ukazuje, že toto je vůz pro řidiče, o čemž vypovídají i sedadla dokonale obepínající tělo. V interiéru LF-C2 se návrháři snažili vytvořit vyváženou atmosféru evokující výkon i jednoduchost v souladu s našimi hlavními smysly. Měkké kožené povrchy v bílém a šedém tónu doplňují LED světla ubíhající pod okny po celé délce interiéru. Kabina konceptu LF-C2 umně spojuje nadšení z jízdy v atraktivním roadsteru pod širým nebem s nemalou dávkou pravého luxusu, typického pro tuto značku.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.