Sociální sítě
Nahoru

Odemykání automobilů pomocí chytrých hodinek

Společnost Continental se na veletrhu spotřební a výpočetní elektroniky CES 2015 v Las Vegas prezentovala exhibicí na téma „síla inteligentní mobility“, která ukázala, jak elektronické systémy ve vozech těží z připojení ke cloudu. Mezinárodní výrobce automobilového příslušenství představil tyto výhody svým zákazníkům pomocí čtyř inovativních oblastí: ovládání, zábava, informace a bezpečnost. Pro společnost Continental začíná připojení již před vozidlem. „Umožňujeme řidičům využívat známá spotřební elektronická zařízení k ovládání integrálních funkcí vozidla. Na veletrhu CES jsme například demonstrovali, jak dokážeme proměnit chytré hodinky na autoklíč s dálkovým ovládáním,“ uvedl Helmut Matschi, člen výkonné rady společnosti Continental a ředitel divize pro interiéry.

Novinka využívá technologii Bluetooth k připojení nejnovějšího obousměrného dálkového ovladače, známého i jako klíč Gateway, který funguje coby rozhraní mezi vozidlem a chytrými hodinkami pro přenos dat do vozidla. Hodinky jsou používány jako ovládací zařízení. Pomocí aplikace může řidič odemknout nebo zamknout vozidlo či jednoduše vyměnit další informace prostřednictvím displeje.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.