Sociální sítě
Nahoru

Raymond Weil s myšlenkou na zakladatele

Raymond Weil byl mimořádný muž, který dokázal zhmotnit své vize do podoby úspěšné hodinářské firmy fungující již téměř čtyři desetiletí. A tato firma je jedním z mála švýcarských rodinných podniků, který si pod vedením dědiců pana Weila do dnešní doby zachoval svoji nezávislost. Současným ředitelem je Elie Bernheim, Raymond Weilův vnuk, a jeho prvním velkým počinem v této funkci je nová limitovaná edice chronografu maestro – vyjádření díků předešlým generacím za jejich celoživotní dílo a přínos švýcarskému hodinářství. V dubnu 2014 převzal Elie Bernheim firemní žezlo od svého otce Oliviera a stal se CEO rodinného podniku Raymond Weil. Podniku, kde hodinařina znamená mnohem víc než jen rodinnou tradici, stejně jako na začátku 70.let, kdy se jeho zakladatel s mimořádnou kuráží pustil do výroby prvních vlastních hodinek. A se stejnou kuráží se pustil Elie Bernheim do správy tohoto rodinného klenotu. Velkou dávku odvahy a nezávislosti prokazuje nejen v ekonomickém řízení podniku, ale i v oblasti hodinářského designu. Zde se snaží udržet tradici vysoce kvalitních spolehlivých a propracovaných produktů. Přesně jako v případě chronografů z limitované edice maestro. Tyto hodinky představují veliký dík za celoživotní dílo pana Raymonda Weila a poctu, kterou společnost vzdává svému zakladateli. Jsou osazeny mechanickým strojkem s automatickým nátahem, s časovou rezervou 42 hodin a s certifikátem COSC. Každý kus má přímo na strojku vyryté svoje pořadové číslo. Pouzdro v růžovém 18kt zlatě má diametr 45 mm a na číselníku podpis pana Raymonda Weila.

Všechny detaily souzní v dokonalé harmonii ožívající pod taktovkou hodináře, který miluje své řemeslo stejně jako hudbu. Strojek dekorovaný rytinou ženevskými pruhy a monogramem RW ladí s perfektně propracovanými designovými prvky hodinkového pouzdra a vše skvěle zapadá do leštěné skříňky z masivního dřeva olivovníku. A protože jde o skutečně unikátní hodinářský kousek, byl vyroben v limitované edici pouhých 100 kusů. Je tedy stejně vzácný jako hodnoty, které reprezentuje. Hodnoty nejen hodinářské, ale i rodinné, díky nimž se podařilo nezávislý podnik pana Weila vybudovat do podoby, se kterou by byl jistě spokojen.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.